Fira a càrrec de la companyia "Antigua i Barbuda", dins del "MAC Festival"

Zona Marquesina.

Antigua i Barbuda (Catalunya): Fira

Són uns vells coneguts de la Mercè, però els barcelonins i barcelonines, de totes les mides i edats, no es cansen dels seus aparells exòtics i surrealistes que gairebé fan pensar en un univers mig vintage i mig futurista on els artefactes més diversos troben noves utilitats. Tots han nascut de la imaginació de Jordà Ferré i els integrants de la seva companyia. Repartides per la llera del Besòs trobareu atraccions que semblen escultures d´un altre món, com ara les següents:

Tingalya (Ferris Wheel)
Coneixeu Jean Tinguely? Aquest artista suís va morir el 1991, però ens va deixar una pila d´escultures mecàniques amb moviment molt lligades al moviment dadà. La seva obra inspira aquesta curiosa roda de fira, feta de vàters en desús, rodes, pesos i contrapesos. Pugeu-hi si sou canalla i passareu una bona estona en una roda de fira diferent.

Minicavallets (Little Carousel)
Unes bicicletes proporcionen la força motriu a aquests cavallets, que no només són ecològicament sostenibles sinó que, a més, propicien el contacte entre petits i grans i la diversió conjunta. I és que aquí tothom s´ho passa igual de bé: el nen o la nena, el pare o la mare, i l´oncle o la tieta. Qui ho ha dit, que jugar només és per a la quitxalla?

L´arbre de ferro (Iron Tree)
Uns vehicles especialment originals giren i giren sense parar al voltant del pal d´aquest gran arbre de ferro. Sí, això són uns cavallets que no deixen de fer voltes, però, a més, ho fan sense gastar ni gota de llum ni de gas. Només cal un voluntari del públic que giri una manovella, gràcies a la qual l´arbre començarà a girar mentre els vehicles que hi pengen desafien la gravetat, això sí, sempre ben subjectes al tronc central.

Les gandules (The Hammocks)
Per una vegada els adults són els destinataris principals d´aquesta instal·lació que, com no podia ser d´una altra manera, també necessita la participació de la canalla. I és que aquí els pares i mares o els adults en general es poden prendre una estoneta de descans en unes gandules comodíssimes que es belluguen lleugerament gràcies a la força motriu dels nens i nenes. Silenci, que algú s´ha adormit...

Oliva i Barbuda (Shooting Gallery)
No hi ha cap fira del món que no tingui una d´aquelles petites galeries de tir on fer punteria. Aquí també en trobareu una, però reinventada a partir d´una transformació poètica en què les bales són olives i els timbres de bicicleta tenen un paper destacat... Ho heu de provar!

Le Tour (The Tour)
Homes o màquines? Tots dos estan estretament connectats en aquesta instal·lació/atracció en la qual us heu de posar en la pell del ninot ciclista que conduïu. Porteu-lo a recórrer una carretera plena de corbes i meandres. Una passejada plàcida o una competició ferotge? I és que, tan bon punt sentiu el senyal de sortida, voldreu ser els primers de traspassar la meta. Pares, mares, germans, fills, amics? Mentre jugueu a córrer Le Tour, només veureu competidors!

Fira a càrrec de la companyia

Informació
Des del Dissabte 22 fins el Dilluns 24 Setembre
Horari
Dies Hores Preus
dilluns, dissabte i diumenge de 12:00 h a 20:00 h

Entrada Gratuïta