Jornada de portes obertes i activitats al Castell de Montjuïc

 • Carretera de Montjuïc, 66
  • dv. 22 · 18:00
   ds. 23 · 12:00
   dg. 24 · 10:00
   dg. 24 · 11:00
   dl. 25 · 10:00
   dl. 25 · 11:00
   Veure tots els horaris

Durant el diumenge 24 i dilluns 25 de setembre el Castell de Montjuïc celebra les Festes de La Mercè amb dues jornades de portes obertes amb accés a tot el recinte visitable del Castell, així com a l’exposició permanent del Centre d’interpretació de Montjuïc i a les tres exposicions temporals: “Memòries de la Pandèmia. Només ens en sortirem juntes” i “Global 500” a l’espai de les casernes del Castell i “Destierro” a les sales 18 i 19 del pati d’armes.


Altres activitats

 • Recorreguts de descoberta al Castell de Montjuïc. Diumenge 24 i dilluns 25, d'11h a 18h. Inici cada 30 min.

Visita guiada.

Recorreguts de descoberta per a conèixer alguns dels espais més especials del Castell. Gràcies al nostre equip de mediació coneixereu la història del recinte a través de diferents recorreguts de descoberta, que aprofundiran en la relació entre la ciutat i la fortalesa. Activitat gratuïta i sense reserva prèvia. Aforament limitat per ordre d’arribada.


 • Visita mediada a l'Exposició “Destierro”. Divendres 22 de setembre, a les 18 h

Visita mediada a l'exposició a càrrec de l'artista Cecilia Zabaleta i el comissari Roberto Fuertes. L'artista visual xilena Cecilia Zabaleta, ens presenta en aquesta visita mediada un nou treball sobre les memòries de l'exili per revelar aspectes vinculats a les fractures biogràfiques, la fragilitat humana, les marques del desarrelament, la deconstrucció i la construcció de significats. , la supervivència com a forma de resistència i la possibilitat de reconstruir nous projectes vitals on conviuen absència i presència


 • Taller "Passatges de la Memòria". Dissabte 23 de setembre, a les 12 h

A partir d'una visita dialogada amb l'artista a l'exposició, es treballarà des d'una instància de diàleg i reflexió la temàtica de l'exili. Es proposa explorar com les memòries i les experiències d'exili individuals es connecten amb les experiències d'altres persones sovint no associades directament al fenomen. Durant el procés es recorrerà a microrelats i experiències o percepcions de la problemàtica per part dels assistents al taller, amb la idea de fomentar una instància de trobada i reflexió el que es traduirà en una composició artística de creació personal, la qual finalment s'incorporarà al contingut de l'exposició, donant peu a una apropiació lliure de les temàtiques exposades a la mostra.

Adreçat a majors de 16 anys

Anar al final del mapa

Llista de punts que es mostren al mapa

  Anar al principi del mapa
  • Carretera de Montjuïc, 66
  • Sants-Montjuïc
  • el Poble-sec
  • 08038 Barcelona

  Programació per franja horària en aquest espai