La Mercè inclusiva

La festa més inclusiva: una Mercè per a tothom

Una acròbata asseguda en una cadira de rodes sosté, només amb la força dels braços, una companya que es manté en posició perfectament horitzontal respecte al terra. Ho mostra la il•lustració que encapçala aquestes línies i que ha creat l’artista Sonia Pulido, i ho veureu també als diferents espectacles programats aquesta Mercè: tothom, des de la seva diversitat, pot viure la festa major de Barcelona de manera intensa i gaudir d’una oferta variada d’activitats.

Fins i tot... si sou un dels protagonistes de les activitats. Només cal que us passeu pel parc de la Ciutadella entre divendres 21 i diumenge 23 per veure, a la nit, el cabaret Ara dones, en el qual participa Yur Dance, una companyia barcelonina que demostra que la dansa tampoc té barreres. O pel parc de la Trinitat, on us esperen ILL-Abilities, que a l’espectacle No Excuses, No Limits us mostraran com les limitacions aparents dels intèrprets s’esvaeixen de seguida que comencen a ballar danses urbanes. Ja al castell de Montjuïc, la companyia de Madrid (Cia)3 us mostrarà, a Mur, que bé conviuen els intèrprets amb capacitats diferents.

Però no tot són espectacles. Si el que us agrada és l’esport, recordeu que la clàssica Cursa de la Mercè, que proposa un circuit de deu quilòmetres, inclou una competició adaptada de dos quilòmetres per a esportistes amb discapacitat intel•lectual o mobilitat reduïda. I a la plaça de Catalunya, durant l’Associa’t a la Festa, on es mostra la feina que fan les associacions de la ciutat, podreu jugar al bàsquet i a jocs de taula en l’Olimpíada de Salut Mental, jugar als escacs o aprendre com convertir un joc en accessible perquè tothom hi pugui jugar. Ah! I també hi podreu ballar, veure una peça teatral realitzada per l’Associació de Dones No Estàndards, gaudir de la bona música o de la dansa, o bé aprendre a fer-vos el llaç de la sabata amb una sola mà i conèixer així la vida quotidiana dels qui, per raons diverses, no poden fer ús de tots dos braços.

A més, molts museus de la ciutat obren les portes gratuïtament per celebrar la Mercè. Consulteu als webs de cadascuna d’aquestes institucions barcelonines l’accessibilitat dels espais que ocupen i les activitats addicionals que organitzen, algunes de les quals poden ser de pagament.

Penseu, de tota manera, que a més de les propostes artístiques inclusives i d’activitats i tallers de tota mena, moltíssimes activitats de la Mercè són accessibles i obertes a tots els públics. Activitats tradicionals, espectacles de dansa, teatre de carrer, concerts de fados, de músiques del món, de pop-rock o de flamenc... Consulteu a la programació els espectacles i activitats recomanats especialment pels directors artístics de cada espai! i... viviu la Mercè més intensa.

Abans de sortir de casa, però, feu clic aquí i podreu veure tota la informació sobre l’accessibilitat dels espais que penseu visitar.

ACTIVITATS MERCÈ INCLUSIVA