"La nit de Beirut" amb Anthony Kmeid i Léa Lahoud; Assaad Awad; Omar Dilati i DJ Ziad Nawfal, dins del "MAC Festival"

Escenari Cascada
 

Tots els públics

A les nits, en temps de guerra, la ciutadania de Beirut s’aplegava, feia música i ballava per celebrar una vida que es mostrava més efímera que mai. Els artistes de la capital libanesa ens conviden ara a una gran festa nocturna. Veniu a veure’ls treballar i, entre actuació i actuació, balleu al so de la música.

A banda de les projeccions amb imatges de Beirut, l’espectacle inclou les actuacions d’Assaad Awad, DJ Ziad Nawfal, l’actor libanès resident a Barcelona Yucef Zraiby i els ballarins Alexander Paulikevitch, Bassam Abou Diab i Omar Dilati, a més d’un seguit d’artistes i col·lectius artístics locals i nacionals. Realitzador: VJ Marcel Bagó, Il·luminació: Andreu Fàbregas.


Anthony Kmeid i Léa Lahoud: Projeccions de Beirut (Beirut)
Sigueu puntuals per assistir a Una nit a Beirut, perquè la festa comença amb unes projeccions en una pantalla LED que us permetran conèixer millor la ciutat convidada d´enguany. Hi veureu l´arquitectura de Beirut, escoltareu el so del trànsit i copsareu l´impacte que han tingut els diversos conflictes bèl·lics que ha viscut aquesta urbs àrab. Tot, amb una banda sonora creada per Léa Lahoud. Durant la nit, a més d´aquest vídeo introductori, la pantalla mostrarà imatges enregistrades per l´artista Anthony Kmeid.

Assaad Awad: Urban Phoenix (Beirut)
La Ciutadella recorda, aquests dies, les nits de guerra en què els habitants de Beirut es trobaven per cantar i ballar, creant petits oasis de relaxació i cultura. A Una nit a Beirut podreu veure mostres de la creativitat libanesa, per exemple, aquest disseny d´Assaad Awad, un accessori de roba urbana que fa referència a un fènix que mor i ressuscita constantment de les seves cendres, igual que un Beirut que ha estat destruït set cops i cada cop ha aconseguit refer-se i tornar a la vida.
El creador d´aquesta proposta és un artista hispano-libanès resident a Beirut que ha creat peces úniques per a espectacles d´artistes com Lady Gaga, Madonna o Rossy de Palma.

Omar Dilati: Solo (Líban)
El ballarí Omar Dilati serà l´encarregat de vestir el complement de roba urbana "Fènix" creat per Assaad Awad, que encarna el Beirut que reneix de les cendres. En el seu treball artístic, Dilati lliga la tradició i la modernitat, tan pròpies de la capital libanesa, en unes coreografies en les quals combina la dansa tradicional i les noves danses urbanes.
Aprenentatge, intercanvi i coneixement són els tres objectius principals d´un artista que ha creat al seu país Unity Moves - Urban Dance Lebanon, un col·lectiu que té la seu a Beirut i que vol ser una plataforma que porti el hip-hop a comunitats d´arreu del país.

DJ Ziad Nawfal: Dance music from the arab world [DJ set] (Líban; Música de ball procedent del món àrab) 
Si visquéssiu a Beirut, de ben segur que coneixeríeu aquest DJ, presentador de ràdio, productor i promotor musical. I és que munta unes festes especialment conegudes en espais cèntrics de la capital libanesa. Allà sonen uns ritmes vinculats amb la tradició, però amb un enfocament actual. Podeu esperar-hi sons com el mahraganat o l´electro chaabi, una mena de música electrònica de ball d´estil àrab, a més de danses populars especialment alegres com el shaabi o la dabke.
Nawfal s´ha passat prop de vint anys seguint de prop els artistes independents locals i regionals del Líban des dels programes de ràdio Ruptures i Décalages. A més, dirigeix Irtijal, el primer festival de música experimental, i el més destacat, que hi ha hagut al Líban.

La Suricata Circus: Atómica (Barcelona)
Ningú no diria que l’origen de la vida pot ser el tema d’un espectacle de circ, però a La Suricata Circus, com veureu, tenen força facilitat per combinar llenguatges tan aparentment dispars com els del circ, la mitologia, la tecnologia, la filosofia i la poesia. Amb aquestes eines han construït un espectacle que té com a protagonistes... els àtoms i el moviment! Malabarismes, tecnologia de llums LED, dansa, teatre físic i molt més per parlar-nos del big-bang i el naixement del sistema solar.

Opakar: Luminolife (Barcelona)
I si el missatge de la sonda espacial Voyager 1, que el 1977 va enviar a l’espai imatges i sons de la Terra, tingués finalment una resposta? Ho ha imaginat aquesta companyia, que ens proposa conèixer uns éssers vinguts en to de pau des d’una galàxia força llunyana i que tenen una manera de veure i sentir la llum molt diferent de la nostra...

S’adverteix al públic que durant l'espectacle s'utilitza llum estroboscòpica.

 


Informació
Des del Divendres 20 fins al Dilluns 23 Setembre
Horari
Dies Hores Preus
divendres, dissabte i dilluns de 23:00 h a 02:00 h

Entrada Gratuïta