MercèDansa

MercèDansa

Per tot Catalunya hi ha pobles que mantenen vives danses populars amb segles d’història, procedents de les comarques del Principat, la Catalunya Nord i la Franja de Ponent, i d’aquesta manera contribueixen a preservar aquest ric llegat. Les persones que es reuneixen per ballar aquestes danses no pertanyen a colles ni a institucions: són veïnes i veïns que, de ben segur, han crescut veient dansar les generacions que els precedien i que ara recullen el seu testimoni.

A la Mercè, aquests grups troben un espai per compartir la tradició: el MercèDansa és una mostra de danses vives acompanyades, en aquesta ocasió, de la Cobla Sabadell, una associació artística que dona a conèixer per tot el país la música més genuïnament catalana: la sardana, els balls tradicionals i música de concert i ballables escrits per aquesta formació.

Organitzada per l’Esbart Català de Dansaires, una entitat dedicada a la recerca, compilació, conservació i divulgació de la dansa i els costums tradicionals, MercèDansa no només és una exhibició de balls: a la tarda, la mostra es traslladarà a la plaça de Sant Jaume i tothom que ho desitgi podrà aprendre a ballar-los (vegeu “El Galop de la Mercè”).

Anar al final del mapa

Llista de punts que es mostren al mapa

  Anar al principi del mapa
  • Avinguda de la Catedral, 1
  • Ciutat Vella
  • el Barri Gòtic
  • 08002 Barcelona

  Altres activitats al mateix espai i dia

  23 de setembre matí

  23 de setembre nit

  Rumba catalana

  Concert "Rumba All Stars"

  Avinguda de la Catedral
  DS. 23 · 22:00 h
  Funk/disco

  Concert "Lalo López"

  Avinguda de la Catedral
  DS. 23 · 00:00 h