Beirut serà la ciutat convidada de la Mercè 2019

[ 07.03.19 ]

Barcelona ha convidat la capital libanesa a la Mercè, la festa major de la ciutat, que enguany tindrà lloc entre el 20 i el 24 de setembre.

Beirut serà la ciutat convidada de les festes de la Mercè 2019. La capital libanesa agafarà així el relleu de Lisboa, la ciutat convidada el 2018. Durant els cinc dies que s’allargaran les festes, del 20 al 24 de setembre, Barcelona mostrarà un tast de cultura libanesa amb diferents espectacles de teatre, dansa, música i projeccions del pujant cinema libanès. Una delegació de l’Institut de Cultura de Barcelona ha visitat Beirut per estrènyer llaços institucionals amb aquesta ciutat i poder tancar algunes de les actuacions que després es podran veure en el marc de la Mercè. L’escena cultural i artística de la capital libanesa és molt activa i la fusió i barreja de tradició i contemporaneïtat és un dels trets distintius d’una ciutat amb una singularitat cultural molt potent. Una ciutat on, igual que a Barcelona, batega una escena independent jove i creativa.

En l’àmbit institucional s’han mantingut diverses reunions. Entre d’altres, amb l’alcalde i amb el governador de Beirut; amb el ministre de Turisme libanès, i amb l’ambaixador d’Espanya al Líban. En la vessant artística, s’han programat trobades amb els responsables de diferents festivals i centres artístics de Beirut. Entre d’altres, Amani Semaan, directora del festival Beirut & Beyond; Nabil Canaan, director del centre d’art Station; Mia Habis, directora artística del festival de dansa BIPOD, i Waël Kodeih, expert de l’escena musical libanesa.

Des de l’any 2007, en el marc de les festes de la Mercè, Barcelona convida una ciutat del món amb l’objectiu de mostrar expressions artístiques contemporànies de ciutats amb les quals manté o vol mantenir vincles singulars d’amistat i cooperació. Des de l’inici d’aquesta iniciativa han participat en aquest programa Medellín (2007), Quito (2008), Istanbul (2009), Dakar (2010), San Petersburg (2011), Mont-real (2012), Viena (2013), Estocolm (2014), Buenos Aires (2015), París (2016), Reykjavík (2017) i Lisboa (2018).