MAC Festival: la gran celebració de les arts de carrer omple Barcelona de talent

[ 05.09.18 ]

La Mercè torna a omplir d'arts de carrer els parcs i carrers de la ciutat, amb una curosa tria de talents que ens mostra les propostes més imaginatives i interessants del teatre, el circ i la dansa. És el festival Mercè Arts de Carrer, que comença el divendres 21 al vespre i es perllonga fins al dilluns 24.

Tot passarà en recintes repartits per diferents districtes de Barcelona. El parc de la Ciutadella és un dels epicentres clàssics de l'acció, un parc amb doble vida que, de dia, ofereix propostes de dansa, espectacles per a tots els públics i atraccions de tota mena i que, a la nit, es transforma per deixar pas a les propostes que, lligades amb la llum i la tecnologia, converteixen la foscor en un escenari ple de propostes sorprenents.

Juntament amb el parc de la Ciutadella, repeteix a la programació del MAC Festival el passeig de Lluís Companys, que aquest any és seu d'un programa d'actuacions que canvia cada dia i que ofereix propostes musicals per a tots els públics.

Com és habitual, els reis i les reines de la pista tornaran a instal•lar-se al Castell de Montjuïc, convertit un any més en un Castell del Circ on veureu en acció equilibristes, malabaristes, pallassos, clowns amb molta poesia i molts artistes més que us deixaran fascinats amb les seves habilitats.

La festa més urbana pren com a escenari el parc de la Trinitat, un espai que repeteix presència en la programació del MAC Festival amb un seguit de propostes que inclouen tant espais on es poden aprendre noves danses urbanes com escenaris on es poden veure exhibicions de disciplines que van del dancehall al house dance. Els ritmes més actuals i els esports urbans més nous tenen també un espai en un parc on us conviden a descobrir el teqball o el bàsquet freestyle. Si, d’altra banda, busqueu una proposta tranquil•la i sostenible, recordeu que aquí us han preparat un circuit en bicicleta molt especial.

L’Antiga Fàbrica Estrella Damm recrea aquests dies una proposta per a tots els públics que recorda atraccions de fira d’altres temps. També estan dedicades a tota la família les moltes activitats festives que ocupen els jardins de Joan Maragall, situats al voltant del Palauet Albéniz. Veniu a visitar lliurement aquest edifici singular de la muntanya de Montjuïc i gaudireu de tallers per a la mainada, espectacles que fascinaran petits i grans i bona música. El Palauet, però, reserva un espai a la tradició amb les actuacions dels esbarts dansaires catalans i d'altres països.

Finalment, enguany s'afegeix a la programació del Mercè Arts de Carrer un nou espai. Si encara no coneixeu la llera del Besòs, aprofiteu la Mercè per acostar-vos-hi. Trobareu una pila d'atraccions singulars amb un aire vintage que demostren una creativitat fora mida i que estan pensades per sorprendre-us. Circ, tallers de dansa i una mica de música completen la programació d'un espai... ideal per venir a fer un pícnic i passar el dia complet a tocar del riu Besòs, un petit tresor natural en plena ciutat, al barri del Bon Pasto