Un Piromusical per veure des de casa i retre homenatge a la gent gran

[ 03.09.20 ]
Sou dels que cap any no us perdeu el Piromusical? Doncs, enguany, teniu més raons que mai per seguir-lo: el podreu veure des del balcó o el terrat, gaudireu de l’espectacle des de casa i, a més, participareu en un gran homenatge col·lectiu a les persones més afectades per la pandèmia de la covid-19: els ciutadans i ciutadanes més veterans.
 
Sí, aquesta Mercè es caracteritza per ser una festa més íntima i propera que mai, una celebració que mira endins i que s’acosta a la ciutadania. D’aquí que, aquesta vegada, el final de la festa comparteixi les mateixes característiques i s’hagi convertit en una celebració que podreu viure igual d’intensament, no des de cap espai públic sinó des de casa, amb la companyia d’amics i amigues o dels vostres familiars.
 
El Piromusical de La Mercè 2020 serà una celebració especial, pensada per ser vista des de tota la ciutat. Si fins ara els focs es llançaven exclusivament des de Montjuïc, enguany els punts de llançament dels focs es repartiran per quatre espais de Sants-Montjuïc, Nou Barris, les Corts i Sant Martí, de manera que l’espectacle tindrà un caràcter més global i es podrà veure des de gairebé tota la ciutat. És per això que els focs, dissenyats per Pirotècnia Igual, tindran més altura i potència que mai.
 
De la selecció musical que acompanyarà els focs, se n’han encarregat Jordi Turtós, programador del Mercè Música, i Jordi Bonet, de l’estudi d’enregistrament Oido. Han triat una banda sonora que està pensada per a tothom, però que segur que despertarà molts records en els barcelonins i barcelonines que eren joves els anys quaranta, cinquanta o seixanta i que ballaven al so de les melodies que sonaran durant el Piromusical. Hi sonaran grans èxits d’altres temps, que van d’un popular homenatge musical a la font més famosa de la ciutat als temes que ballaven els més moderns... dels anys seixanta del segle passat.
 

Dividit en tres blocs, el Piromusical estarà, doncs, dedicat als barcelonins i les barcelonines que, amb 60, 70 o 80 anys, formen part del col·lectiu més afectat per la pandèmia de la covid-19. Alceu la vista cap al cel nocturn, preferiblement des d’una balconada o un terrat, sintonitzeu TV3 que n’emetrà la banda sonora i gaudiu d’un gran espectacle ciutadà que, enguany, està dedicat als barcelonins i barcelonines més grans.