Repic de campanes i seguici de la Mercè

Inici

Inici: pl. de la Mercè. Recorregut: Ample, Regomir, Ciutat, pl. de Sant Jaume, interior de l’Ajuntament, Pas de l’Ensenyança, Ferran, la Rambla, Portaferrissa i Palau de la Virreina

Repic de campanes i seguici de la Mercè

El dia 24 tornaran a sentir-se les campanes al barri Gòtic, i se sentiran, de nou, gràcies a l’Associació d’Amics i Amigues del Campanar del Pi, entitat que treballa per la recuperació de l’ofici de campaner i del toc manual de les campanes. En aquesta ocasió, escoltarem les de la Basílica de la Mercè, a l’antiga i a la catalana. És a dir, aixecant-les i posant-les a “seure”, de cap per avall, sense que facin la volta completa. 

Mentrestant, tots els components del Seguici Popular faran els seus balls alhora davant del temple; i, tot seguit, es posarà en marxa el Seguici de la Mercè, comitiva formada per la Banda Municipal de Barcelona i el Seguici Popular, amb els Capgrossos Macers al capdavant, seguits dels Gegants de la Ciutat, els Cavallets Cotoners de Barcelona, l’Àliga de la Ciutat, el Lleó, la Mulassa, el Bou, el Drac de la Ciutat Vella, la Víbria, la Tarasca, els Gegants del Pi, els de Santa Maria del Mar, els Falcons de Barcelona i el Ball de Bastons del Seguici, amb els seus respectius grups musicals, cobles o formacions de gralles, dolçaines, cornamuses, flabiols i percussió. El Seguici de la Mercè acompanya les autoritats de la ciutat des de la plaça de la Mercè a la de Sant Jaume.

Anar al final del mapa

Llista de punts que es mostren al mapa

  Anar al principi del mapa
  • Plaça de la Mercè, 1
  • Ciutat Vella
  • el Barri Gòtic
  • 08002 Barcelona

  Altres activitats al mateix espai i dia

  24 de setembre matí

  Ofrena floral dels Trabucaires

  Plaça de la Mercè
  DG. 24 · 08:30 h

  Instal·lació "La Mercè de Picasso"

  Plaça de la Mercè
  DG. 24 · 10:00 h

  24 de setembre tarda