Seguici de la Mercè

Adreça
Plaça de la Mercè, 1
Esdeveniment familiar
Dia/Hora
ds. 24 · 12:15
Veure tots els horaris
Inici

Inici a la plaça de la Mercè.

Recorregut: Ample, Regomir, Ciutat, Plaça de Sant Jaume (a les 12.30 h, balls de l’Àliga i dels Gegants de la Ciutat), plaça de Sant Miquel, Pas de l’Ensenyança, Ferran, la Rambla i Palau de la Virreina.

El dia de la Mercè, a les dotze tocades, una gernació omple la plaça de la Mercè, epicentre de la festa, per gaudir d’un dels instants més màgics de la nostra festa major. Les vuit colles castelleres aixequen els pilars d’honor, les campanes de la Mercè repiquen ben fort, la Banda Municipal comença a interpretar les primeres melodies i el Seguici Popular inicia la desfilada. És l’inici del Seguici de la Mercè, una cercavila protocol·lària, solemne i tranquil·la que condueix a tothom des de la Mercè fins a la plaça de Sant Jaume. 

Hi participen la Banda Municipal, els Capgrossos Macers, els Gegants de la Ciutat, els Cavallets Cotoners, l’Àliga, el Lleó, la Mulassa, el Bou, el Drac de Ciutat Vella, la Víbria, la Tarasca, els Gegants del Pi i els de Santa Maria del Mar, el Ball de Bastons del Seguici i els Falcons de Barcelona. Tanquen la comitiva les vuit colles castelleres de la ciutat.

Un cop davant l’Ajuntament, tindran lloc els balls de l’Àliga i dels Gegants de la Ciutat. A continuació, tot el Seguici Popular continuarà la desfilada fins al Palau de la Virreina en la seva darrera sortida d’aquesta Mercè. 


Mostra'n mésMostra'n menys

Llista de punts que es mostren al mapa

  Plaça de la Mercè, 1

  Ciutat Vella

  el Barri Gòtic

  08002 Barcelona

  Altres activitats al mateix espai i dia

  24 de setembre matí

  Matinades de grallers
  Plaça de la Mercè
  DS. 24 · 08:00 H
  Repic de campanes a l'antiga
  Plaça de la Mercè
  DS. 24 · 12:00 H

  24 de setembre tarda

  Ballada de sardanes: "Cobla Marinada"
  Plaça de la Mercè
  DS. 24 · 18:15 H

  24 de setembre nit