Toc d'Inici

Adreça
Pl Sant Jaume, 1
Dia/Hora
dv. 23 · 19:45
Veure tots els horaris
Inici

La plaça de Sant Jaume és plena de gom a gom. S’ha acabat el pregó i es dispara el castell de focs des del terrat de l’Ajuntament per proclamar als quatre vents que les Festes de la Mercè ja han començat.

Amb les primeres notes de la melodia del Toc d’Inici, que interpreten els Ministrils del Camí Ral, treuen el cap per la porta de l’Ajuntament tots els gegants, les bèsties i els entremesos del Seguici Popular. A més, també hi són els trabucaires d’en Perot Rocaguinarda i una colla de diables formada per membres de diverses colles de la ciutat.

A mitja cançó, uns quants esbarts barcelonins pugen a l’escenari per ballar. En acabat, comença la roda amb els balls propis de tot el Seguici Popular, un espectacle digne de ser viscut a primera fila. Hi trobareu danses solemnes, animades, de lluita i trepidants, però totes us posaran les emocions a flor de pell.

La festa acabarà amb el Toc Final ballat conjuntament per públic i entremesos alhora i, altre cop, la màgica melodia del Toc d’Inici, quan la festa esclatarà amb un castell de focs magnífic.

Barcelonines i barcelonins, bona Festa Major!


Mostra'n mésMostra'n menys

Llista de punts que es mostren al mapa

  Pl Sant Jaume, 1

  Ciutat Vella

  el Barri Gòtic

  08002 Barcelona

  Altres activitats al mateix espai i dia

  23 de setembre nit

  La Nit de la Vigília
  La Plaça de Sant Jaume
  DV. 23 · 22:45 H