Toc a plegar

Adreça
Pl Sant Jaume, 1
Dia/Hora
dl. 26 · 20:30
Veure tots els horaris

Inici a Plaça Sant Jaume

Recorregut: Llibreteria, Veguer, plaça del Rei, Santa Clara, Pietat, Bisbe, plaça Nova, Boters, Pi, plaça de Sant Josep Oriol, plaça del Pi, Cardenal Casañas, la Rambla i Palau de la Virreina (21.30 h).

La festa major és a punt d’acabar. Després de quatre dies de festa, els Gegants de la Ciutat volen aprofitar fins al darrer minut de les celebracions i ho fan amb un dels actes més íntims de la Mercè.

En Jaume i la Violant, acompanyats dels Capgrossos Macers, sortiran de l’Ajuntament en una cercavila en la qual donaran el millor d'ells. Ballaran al so de les marxes i pasdobles interpretats pels Perdigots (Talla Gran), una formació de flabiols, instruments de vent metall i percussió que només es reuneix per a aquest acte. 

I en arribar al Palau de la Virreina, les ganes de gresca seran tan grans que les figures no podran parar de ballar fins que soni la Contradansa dels Gegants de Barcelona, una melodia més que centenària amb la qual inicien i acaben les seves desfilades. La complicitat entre els músics, els geganters i el públic farà que s’allargui més o menys aquest esclat final de festa.

Sabíeu que, a proposta del poeta Joan Maragall, els Gegants de la Ciutat són propietat de la canalla barcelonina?

Mostra'n mésMostra'n menys

Llista de punts que es mostren al mapa

  la Rambla, 99

  Ciutat Vella

  el Barri Gòtic

  08002 Barcelona

  Altres activitats al mateix espai i dia

  26 de setembre tarda

  Concert "Ultramar Trio"
  La Plaça de Sant Jaume
  DL. 26 · 18:00 H
  Concert "La Guingueta"
  La Plaça de Sant Jaume
  DL. 26 · 19:00 H