Toc a plegar

Inici: pl. de Sant Jaume. Recorregut: Llibreteria, Veguer, pl. del Rei, Baixada de Santa Clara, Pietat, Bisbe, pl. Nova, Boters, pl. del Pi, pl. de Sant Josep Oriol, Cardenal Casañas, la Rambla i Palau de la Virreina

Toc a Plegar

La Mercè 2023 s’acomiada de la ciutadania a l’avinguda de Maria Cristina amb un gran espectacle de focs artificials i música, però abans que aquest festival pirotècnic doni inici, encara podrem assistir a un altre acte igual de comunitari i festiu. Estem parlant del Toc a plegar, l’última rua dels Gegants de la Ciutat. La Violant i en Jaume s’acomiadaran de totes i tots en una cercavila que els portarà des de la plaça de Sant Jaume fins al Palau de la Virreina, on es retiraran després d’uns dies d’intensa activitat. Des del Toc d’Inici, la parella de gegants haurà ballat a la Nit de Vigília, l’Anada a Ofici, el Seguici de la Mercè i la Cavalcada de la Mercè, i ara li tocarà recórrer diversos carrers del barri Gòtic fins al palau de la Rambla, acompanyada de la música d’Els Perdigots.

En aquesta ocasió, però, no els veurem executar el seu ball característic, interpretat a la Mercè en tres ocasions: el Toc d’Inici, el Seguici de la Mercè i la Cavalcada. El Toc a plegar té un altre ritual que commourà i divertirà, a parts iguals, el públic que els escorti fins a les portes de la Virreina. Un acte que posarà el punt final a la Mercè gegantera (Vegeu ‘Contradansa dels Gegants de Barcelona’).

Anar al final del mapa

Llista de punts que es mostren al mapa

  Anar al principi del mapa
  • la Rambla, 99
  • Ciutat Vella
  • el Barri Gòtic
  • 08002 Barcelona

  Altres activitats al mateix espai i dia

  25 de setembre matí

  Matí Bastoner

  La Plaça de Sant Jaume
  DL. 25 · 11:00 h

  Ballem amb Kíiv. Folk d'Ucraïna

  La Plaça de Sant Jaume
  DL. 25 · 12:00 h

  25 de setembre tarda

  Havaneres

  Concert "Modo Libre"

  La Plaça de Sant Jaume
  DL. 25 · 19:00 h
  Havaneres

  Concert: "Els Pescadors de l'Escala"

  La Plaça de Sant Jaume
  DL. 25 · 20:30 h