Circ per riure, meravellar-se i aprendre, al Castell de Montjuïc

[ 20.09.19 ]

Com ja és tradició, les Festes de la Mercè converteixen el recinte del Castell de Montjuïc en un gran circ ple de clowns, malabaristes i acròbates que us faran riure de valent o us deixaran meravellats amb les seves habilitats extraordinàries. Ho voleu provar? Aquí hi trobareu tot de tallers en què podeu fer les primeres passes en el món del circ. Tot passa el dissabte 21 i el diumenge 22 de setembre, de 12.00 a 20.00 h.

El recinte del Castell de Montjuïc acull, d'entrada, un espectacular Cabaret de circ que és fruit de la col•laboració amb la Fira Trapezi, una de les trobades imprescindibles amb el món del circ que se celebra cada any a Reus. Allà ha nascut una proposta signada per un munt d'artistes que presenta la clown (i multiinstrumentista i moltes coses més) Alba Serraute.

Formen part del cabaret, de visió imprescindible per als amants del circ, des d'artistes locals com els musicals Circonautas o el titella gegant de Discípulos de Morales (Pakonstein) fins a les acrobàcies i la dansa aèria de la japonesa Mizuki Shinagawa, els números aeris dels russos Alexey Ishmaev i Pavel Mayer, la dansa aèria de Diego Salles o de la també brasilera Iara Gueller o els números impressionants de Las Sistars, entre altres.

Però hi ha més. I és que al Castell de Montjuïc hi ha artistes que us faran venir gana, com la parella formada pels finlandesos Kate & Pasi, que combinen cuina i malabarismes sense problema; espectacles tan dinàmics com Belly of the Whale, dels britànics Ockham's Razor; o la bogeria de capses de cartró titulada Inbox i signada pels francesos Caio Sorana i Clément Malin (Soralino).

El gran clown Toti Toronell i el seu nou espectacle Diòptria, companyies catalanes com Pessic de Circ, Sac Espectacles o La Bella Tour integren una programació en què, pareu atenció, no us heu de perdre una companyia libanesa. Són els Clown Me In, un col•lectiu de pallassos i pallasses ben relacionats amb l'ONG Pallassos sense Fronteres, i el seu Clown Me a la platja. Aquest cop no han vingut a fer riure nens i nenes afectats per la guerra, sinó a mostrar el talent libanès per al circ en unes Festes de la Mercè on formen part dels convidats més especials.

Recordeu que si us ha agradat el que heu vist... potser és el moment de canviar de vida o, si sou encara joves, de reorientar-la cap al món de la pista. I és que els tallers de circ que cada any s'instal•laven al Castell de Montjuïc són enguany més grans, potents i interessants que mai. Ponten Pie, La Corcoles, Estampades i la Cia. Bergamotto us esperen en el taller de circ “Penjat d’un fil” en què aprendreu a fer malabarismes, a caminar sobre un fil o a fer riure la gent.

No us perdeu cap de les propostes del programa. Com ho podeu fer-ho? Passant un dia sencer al castell. En comptes de tornar a casa a l'hora de dinar, emporteu-vos la carmanyola, o encara millor, utilitzeu els serveis dels food trucks instal•lats al recinte.