L'univers poètic de Joan Brossa, a la façana de l'Ajuntament

[ 20.09.19 ]

Aquesta Mercè té un convidat especial: el poeta visual Joan Brossa. Va morir l'any 1998, però les seves obres encara formen part del paisatge urbà barceloní. La Festa Major el recordarà d'una manera especial amb motiu del centenari del seu naixement, l'any 1919.

Cada vespre, entre el 20 i el 24 de setembre, el particular univers poètic de Brossa es confondrà amb la pedra de la qual està construïda la façana de l'Ajuntament de Barcelona. Elements extrets de les seves poesies visuals i, més concretament, un món de lletres encapçalat per la lletra A, protagonitzen enguany l'espectacle de videomapatge de la Mercè.

Es titula Brossa a capell A i és una proposta de Dalumen Lab, un laboratori d'idees creatives de videomapatge amb seu a Mallorca. Han dissenyat una proposta sorprenent que va més enllà del mateix Brossa i que pren com a protagonista la lletra A que ha protagonitzat tantes obres de l'artista.

Quan de temps fa que no aneu al Velòdrom? Si recordeu, allà hi ha el Poema visual transitable en tres temps, una gegantina A desconstruïda que, igual que fa el videomapatge que veureu a l'Ajuntament, es divideix en tres temps: Naixement, Camí i Destrucció.

Seguiu l'espectacle i veureu unes lletres que es passegen per la façana de la Casa Gran, interactuen amb l'arquitectura i expressen tot d'emocions. L'espectacle té la direcció d'art a càrrec de Mitos Colom, guió del mateix Colom i Nadal Tortella, direcció d'animació a càrrec de Javi Cadavieco i música de Julie Reier.