Nits de Beirut (i molt més) al parc de la Ciutadella i el passeig de Lluís Companys

[ 06.09.19 ]

Un any més, el parc de la Ciutadella i el passeig veí de Lluís Companys tornen a ser un dels epicentres del Mercè Arts de Carrer (MAC Festival), així que prepareu-vos per viure moments intensos amb el teatre, la dansa, els titelles o la tecnologia com a protagonistes. Aquí trobareu molts espectacles relacionats amb Beirut, la ciutat convidada d'enguany, però també propostes que ens conviden a reflexionar sobre els problemes del nostre món.

Tot comença el divendres 20, al vespre, però la festa s'allargarà durant tot el dia i part de la nit el dissabte, el diumenge i el dimarts. El dilluns, el recinte obrirà en horari de tarda i nit. Ara bé, si el que voleu és viure una experiència libanesa, apunteu-vos a l'agenda visitar el parc el divendres, el dissabte o bé el dilluns, quan, de 23.00 a 2.00 h, trobareu a tocar de la Cascada una gran festa libanesa.

És “La nit de Beirut”, un conjunt de projeccions, música de DJ, propostes de dansa i alguna cosa més aplegades en una festa alegre i diversa. És un recordatori de les festes nocturnes en què, en plena guerra, els habitants de Beirut celebraven la vida durant els breus períodes en què s'aturaven els trets i les explosions. 

Els actors Anthony Kmeid i Yucef Zraiby, la compositora i DJ Léa Lahoud, el dissenyador Assaad Awad, els ballarins Omar Dilati i Alexander Paulikevitch o el DJ Ziad Nawfal són alguns dels artistes libanesos que participen en una festa oriental especialment sensual que recull totes les essències de la creativitat beirutina.

No gaire lluny, al passeig de Lluís Companys, el divendres, el dissabte i el dilluns us esperen els artistes de la companyia Hishik Bishik. Ells han convertit en un fenomen de les nits de Beirut el Metro Al Madina, un local on es pot veure el mateix us trobareu ara a Barcelona: un cabaret entès a l'estil oriental tan sorprenent com divertit.

De nit i de dia, veureu a la Ciutadella i el passeig de Lluís Companys un gran nombre de mostres del talent libanès, però també diversos espectacles i propostes vingudes d'arreu del món: bàsquet acrobàtic, espectacles de dansa, jocs, propostes que utilitzen la tecnologia, les activitats relacionades amb la cultura urbana que formen part d'El ritme del carrer...

Ja veureu que molts dels espectacles que podreu veure al parc de la Ciutadella ens parlen del món en el qual vivim i els problemes als quals s'enfronta. Perdeu-vos dins el Laberint de residus plàstics que ha creat la companyia de Madrid Luzinterruptus i viureu una experiència que us farà conscients de la bogeria enmig de la qual vivim. Veieu després espectacles sobre les migracions com #Detraca, a càrrec de Pepa Cases; C.O.S., la coreografia que ha creat Vero Cendoya després de treballar amb persones refugiades en una illa grega; o emocioneu-vos amb la coreografia Halab de la companyia de Sol Picó, un viatge en barca pel Mediterrani en què us haureu d'imaginar l'aigua.

Companyies japoneses, austríaques, anglocatalanes, italianes o franceses formen part del programa d'activitats del parc de la Ciutadella i el passeig de Lluís Companys. Veniu a descobrir-les i a viure mil i una aventures... sense sortir del recinte. Podreu passar-vos el dia sencer a la Ciutadella i al passeig de Lluís Companys si, en comptes de tornar a casa a l'hora de dinar, us quedeu a gaudir d'algun dels food trucks instal•lats al recinte. Aprofiteu per tastar alguna especialitat libanesa!