Pallassos sense Fronteres celebra amb humor i solidaritat vint-i-cinc anys de vida

[ 20.09.19 ]

Ara fa un quart de segle, va néixer a casa nostra una oenagé dedicada a oferir suport emocional en forma de somriures a la població de zones afectades per guerres i catàstrofes naturals i, especialment, a la canalla. Després de moltes campanyes que l'han dut per mig món, l'organització celebra a la llera del riu Besòs la seva festa d'aniversari amb els barcelonins i barcelonines i amb els molts i moltes professionals del circ que han participat en les seves expedicions.

Serà el dimarts 24 de setembre, dia de la Mercè, quan, amb la complicitat del “Pla de barris”, Pallassos sense Fronteres instal•larà d'11.00 a 20.00 h, en què veurem, durant tot el dia, actuacions que combinaran la música i el bon humor.

Repartits en tres zones (Zona Pèrgola, Zona Llera i Zona Bon Pastor), cadascun dels nou escenaris de la festa rep el nom d'algun dels camps de persones refugiades en què han treballat els artistes de Pallassos sense Fronteres: des de Sarajevo, Gaza o Chatila fins a la Vall de la Bekaa, Cúcuta (a la frontera entre Veneçuela i Colòmbia), Melkadida (Etiòpia) o Kivu (Congo), entre altres.

En tots aquests escenaris, hi trobareu companyies de tot l'Estat i alguna com els Clown Me In que procedeixen de la ciutat convidada d'enguany, Beirut, i que tenen una connexió especialment estreta amb Pallassos sense Fronteres.

Artistes catalans com Tortell Poltrona, Els Barlou, els musicals De Mortimers, Pep Callau i Pepsicolen, Leti & Fer, els Passabarrret o Pessic de Circ, per esmentar-ne només alguns, animaran la jornada des dels diversos escenaris de la festa, acompanyant artistes singulars de tot l'Estat que van del gallec Peter Punk als extremenys Asaco Producciones o Capitán Maravilla (Andalusia) entre molts altres.

De l'estranger, a més dels Clown Me In, hi trobareu companyies argentines com els Chimichurri, els belgues Circ Hula o els italians Bergamotto Clown.

Tot plegat, una gran festa del circ que us proposa una jornada sencera de diversió, i que també us obre la porta a aprendre algunes tècniques senzilles de circ. I és que a la Zona Bon Pastor, l'Escenari Tindouf hi haurà la participació, entre altres, de l'Escola de Circ Quina Gràcia. Us animeu a apuntar-vos a un taller per aprendre a fer riure?