Parc de la Trinitat: tot un continent a peu de metro

[ 19.09.19 ]

Agafeu la línia 1 del metro i baixeu a l'Àfrica o, més ben dit, a l'estació de Trinitat Vella i, més concretament encara, a la sortida que dona accés al parc de la Trinitat. I és que, per celebrar les Festes de la Mercè, l'espai s'ha transformat en una petita ambaixada cultural del continent negre. El dissabte 21 i el diumenge 22 de setembre, de 12.00 a 22.00 h, veniu a fer un cop d'ull a les propostes africanes que omplen el recinte.

Adults i canalla s'ho passaran igual de bé en un espai on hi ha tantes possibilitats de divertir-se... com de tornar a casa havent après alguna cosa nova. I és que, sí, aquí hi trobareu espectacles de tota mena i també molts tallers que tracten temes relacionats amb l’Àfrica.

Entre els espectacles, teniu propostes que van de les narracions orals africanes que ha recollit per a vosaltres l'artista del Benín Agnès Agboton als salts, equilibris i acrobàcies dels Mighty Jambo Trust a El caçador, passant per les propostes de titelles de la Compagnie Nama, uns artistes de Mali que recreen llegendes africanes amb titelles, música i màscares (La lièvre sauva les chèvres) o que manipulen titelles de talla gegant (Amitié). Si el que busqueu és música, però, veniu a ballar amb l'afropop dels Musbaba Traore.

També trobareu música en alguns dels tallers que s'organitzen i que, com era d'esperar, ensenyen als visitants els estils de percussió i de dansa que deriven del sabar, un instrument de percussió africà especialment popular al continent. Tallers de percussió, de dansa afrobeat, de dansa afrocubana i afrocolombiana... Teniu on triar, però no tot es limita a la música i la dansa, ja que al parc de la Trinitat també hi tallers de moda africana, de perruqueria i de pintura africana per a nens i nenes.

I és que, si veniu amb nens i nenes, el parc us oferirà tota mena de propostes, que van de l'esmentat taller a una zona de jocs plena d'estructures musicals amb forma d'animal (La vaqueta, el xilòfon i el cangur), un conjunt de jocs que estan fets amb elements de rebuig que han pres vida inesperadament (L'animalada) o els titelles musicals amb l’espectacle Swinging Marionettes, de l'artista txec Pavel Vangeli. 

Com en tots els espais del festival Mercè Arts de Carrer (MAC Festival), no cal que torneu a casa al migdia. Podeu completar la jornada amb una experiència gastronòmica als food trucks instal•lats al parc i continuar gaudint dels tallers i espectacles que s'organitzen durant tot el dia.