Un laberint de plàstic, fet realitat gràcies a la col•laboració de la ciutadania

[ 19.09.19 ]

Un laberint amb un missatge ecologista? És el que us proposa, al parc de la Ciutadella, com a part de la programació del festival Mercè Arts de Carrer, la companyia de Madrid Luzinterruptus.

És el projecte Laberint de residus plàstics, una instal•lació que podreu veure a la Ciutadella durant la Mercè i que consisteix en un laberint de grans dimensions realitzat amb prop de vint mil ampolles de plàstic. Són ampolles que els mateixos ciutadans i ciutadanes han fet servir en les setmanes i mesos anteriors a la festa i constitueixen, per tant, una bona manera de visualitzar un problema que s'estén per tot el món: el consum de grans quantitats d'un plàstic que ja omple els oceans i es va introduint, amb conseqüències gravíssimes, en la cadena alimentària.

Serà divertit aquest laberint? Segur que per a molts visitants sí que ho serà, però també us avisem que la instal•lació que podreu veure i en la qual us podreu endinsar té una altra cara: els qui entrin en aquest recinte artificial experimentaran, també, angoixa i desconfort en perdre, envoltats de plàstic, la noció del temps i de l'espai.

D'on sortiran aquestes ampolles amb les quals es crearà aquest laberint gegantí? La ciutadania serà la clau. I és que els organitzadors tenen com a col•laboradors grans donants de plàstic, entre els quals festivals de grans dimensions, però també col•laboradors mitjans, com ara festes majors de barri, casals d'infants, centres cívics i esdeveniments ciutadans.

De moment, ja col•laboren en la iniciativa les associacions, les entitats i els esdeveniments següents: ONG T’Acompanyem, Casal de Barri La Torre de la Sagrera, La Barraca. Centre Cívic La Sagrera, Nau Bostik, Espai 30 - Nau Ivanow, Centre Cívic Navas, Centre Cívic Trinitat Vella, Espai Barcino, Aula Ambiental Trinitat Vella, Centre Cívic Baró de Viver, Centre de Dia Meridiana, Escola Bressol Municipal Icària, Escola Antoni Balmanya, Diada Castellera a la Festa Major del Carmel, Diada Castellera a la plaça del Rei, forn de pa Bona Ona, bar Hondures, cafè-bar La Grangeta, bar A’pipeira, restaurant Pont Nou, gestora de residus de La Maquinista, diverses escales de veïns i veïnes de la ciutat, L’Altre Festival, teatre i salut mental, i Festival Circorts.