"Un món màgic", dins del "MAC Festival"


Jordi Hanley i Lua Anaya: presentadors (Barcelona)
El jove Jordi Hanley, de pare britànic i mare espanyola - nord-americana ha fet fortuna doblant pel·lícules gràcies al seu domini del català, el castellà i l'anglès, però també ha fet teatre en diverses llengües. El veureu fer de presentador al parc del Centre del Poblenou, on també trobareu una jove actriu que, a més, ha fet d'ajudant de direcció en algun muntatge, la Lua Anaya.

Obra vista: Coworkers (Catalunya)
Enguany el parc del Centre del Poblenou és un parc... molt animat! D´això, se n´encarreguen tres treballadors de la construcció que van d´aquí cap allà posant cintes que tallen el pas, movent tanques... I és que no hi ha cap obra on treballar, així que apliquen tot el seu entusiasme, energia, caos i humor... a arrencar-vos un somriure.

Campi qui Pugui: Pigs (Catalunya)
L´actor Jordi Pedrós i l´actriu Cristina Garcia es van formar en diferents mètodes teatrals en escoles de París, Barcelona i Lleida abans de crear, l'any 2008, aquesta companyia, amb la qual, ara, ens expliquen amb tendresa i un punt gamberro, la història dels tres porquets del conegut conte. Han passat els anys i tots tres s´han fet grans. Es passegen per la ciutat i busquen una casa nova, però ja no tenen por del llop que, com que també s'ha fet gran, ja no bufa tan fort com temps ençà. Potser ja podrien ser amics i tot perquè, de fet, tot plegat no és més que un joc.

Zum-Zum Teatre: Hippos (Catalunya)
Només dissabte dia 26
De debò us havíeu cregut que els hipopòtams són animals pensants i poc àgils que només es belluguen quan estan submergits sota l'aigua? Això és que no coneixeu els protagonistes d'aquest espectacle. Són persones disfressades d'hipopòtams o uns hipopòtams que busquen l'ésser humà que porten dins seu? No ho saben ni tan sols en Quim Bigas i en Ramon Molins, creadors d'un espectacle que té molt de faula, de metàfora o de tesi doctoral sobre l'animalitat humana o la humanitat animal.

Farrés Brothers i Cia: El silenci d´Hamelin (Catalunya)
Només en les sessions de tarda
I si conviure amb un desavantatge acaba convertint-se en un gran avantatge? Els Farrés Brothers van guanyar el Premi FETEN 2018 a la millor proposta de Teatre i Inclusió amb una relectura de la història del flautista d´Hamelín. I és que a la Clara i en Bruno, que ja són grans, els han demanat que expliquin una història de quan eren petits i vivien a Hamelín. Si, encara recorden el flautista que va venir i que no sabia que, en aquella ciutat, hi vivia una nena sorda. Objectes, paraules, llengua de signes, un DJ molt particular i moments de silenci, en un espectacle que ens parla de les altres capacitats i de les coses que no es diuen...

L´Estaquirot Teatre: Els Tres Porquets, La Rateta, La Caputxeta (Catalunya)
En aquesta representació de titelles, l´Olga Jiménez i la Núria Benedicto donen vida als personatges d´un seguit de contes que potser ja coneixeu. El que potser no sabeu és que els contes es poden explicar de moltes maneres. L´Estaquirot Teatre ens han preparat versions actualitzades i força divertides d´algunes d´aquestes històries, amb una acurada realització plàstica, uns guions especialment àgils i un vocabulari ben ric.

Centre de Titelles de Lleida: El petit elefant (Catalunya)
Només diumenge dia 27
Una companyia creada el 1986 per Joan-Andreu Vallvé i Julieta Agustí per tal de difondre l'art dels titelles explica una història basada en Rudyard Kipling sobre un elefant, tan petit com tafaner, que no para de fer preguntes. Com que ho vol saber tot, s'endinsa en la jungla i, allà, farà una descoberta, molt profitosa però també una mica perillosa! Una rondalla amb tocs d’humor, tendresa i, en algun moment, amb un xic de dramatisme, que evoca l’innat desig dels infants de descobrir, explorar, aprendre... i fer-se grans.

Anna Castells_Les Lloronas: Xim, xim, llegim (Barcelona)
Un llibre nou representa la il•lusió de submergir-se en una aventura nova. Però, què passaria si, en passar les pàgines, trobem que estan en blanc? I si les històries, els personatges i els escenaris dels contes haguessin desaparegut? Aquest espectacle us proposa un petit viatge durant el qual, fent servir el poder màgic de la imaginació, resoldrem el problema de les pàgines en blanc. I és que, del no-res, en pot sortir de tot. Anna Castells i Neus Gispert interpreten un espectacle amb dramatúrgia i direcció de Les Lloronas, un col•lectiu que integren juntament amb Iona Balcells. En l’espectacle, hi participa el violinista serbi instal•lat a Barcelona Branislav Grbic, tot un expert en música balcànica, sefardita, irlandesa i turca.

Eudald Ferré Teatre de Titelles i Màscares: Sortir dels contes (Catalunya)
 


Informació
Des del Dissabte 26 fins al Diumenge 27 Setembre
Horari
Dies Hores Preus Observacions
dissabte i diumenge de 10:45 h a 14:00 h i
de 15:45 h a 20:00 h

Entrada Gratuïta

Entrada amb reserva prèvia