7a edició de l’Acció Cultura Viva es centra en projectes arrelats a la ciutat

Acció Cultura Viva
27/07/2023 - 08:27 h

7a edició de l’Acció Cultura Viva, un festival organitzat col·lectivament centrat en projectes arrelats a la ciutat i que es gaudirà en tres escenaris de Sant Andreu

L’Acció Cultura Viva arriba a la seva setena edició amb una programació configurada a partir de la convocatòria oberta a la qual hi van optar més de sis-centes propostes. Durant tres dies, del 22 al 24 de setembre, també hi haurà un espai amb activitats i tallers participatius, una tertúlia sobre models de festivals musicals, la Fira del Disc Independent, diversos espais gastronòmics, programes de ràdio i molt més.

L’Acció Cultura Viva vol ser un espai amable per a totes les veïnes i veïns de la ciutat i pels artistes i totes les persones que s’han involucrat en la seva organització i el fan possible. L’Acció Cultura Viva és un projecte pensat, organitzat i produït col·lectivament pel teixit musical i cultural de la ciutat amb l’impuls de l’Institut de Cultura de Barcelona, el suport de la Direcció d’Economia Social i Solidària i Alimentació Sostenible de l’Ajuntament de Barcelona i el Districte de Sant Andreu.

El festival s’obre al barri

Enguany, l’Acció Cultura Viva reubica escenaris a diferents espais de Sant Andreu, situant l’escenari principal a la plaça de Can Fabra amb un escenari més gran i cobert; i la jornada de tancament a la Nau Bostik, tot treballant en xarxa amb altres espais de Sant Andreu. El Recinte Fabra i Coats continuarà sent també part essencial: viurem un escenari a la terrassa de l’Ateneu L’Harmonia, un altre escenari a la Fàbrica de Creació, i una zona de tallers i chill-out en dues parts més del recinte.

Un festival de projectes barcelonins de molts gèneres musicals

Pel que fa a la selecció artística, des de les comissions de Programació i Activitats s’ha apostat majoritàriament per projectes arrelats a la ciutat, mostrant així una gran paleta de colors, estils i gèneres que mantenen viva la ciutat tot l’any.

El divendres 22 s’estrenarà emplaçament a la plaça de Can Fabra amb una tríada de dones joves on la paraula i els ritmes urbans en seran les protagonistes. En ordre d’actuació s’escoltarà a L’Beel, Masta Quba i KYNE.

Dissabte a la tarda es viuran a l’Escenari Fàbrica les propostes més íntimes, experimentals i arriscades amb el solo de Coàgul, entre la rave-industrial i la mística religiosa; el duet d’electrònica preciosista O’o; i per acabar, Coure, on el metall més contundent i el free-jazz es troben.

El mateix dia, a la terrassa de l’Ateneu L’Harmonia es presentaran quatre propostes: obrirà Mukti, un viatge entre la música de l’Índia i el flamenc, i els seguiran tres grups que juguen entre l’indie suau de Marta Knight, el rock amb actitud d’Alison Darwin i per tancar, irreverència, punk i festa a parts iguals a càrrec de Ruïnosa y las Strippers de Rahola.

A més, a l’Espai Sònic es desenvoluparan activitats com ara un taller de serigrafia amb les companyes de L’Automàtica; un taller de joguines sonores Makey Makey de la mà de l’Ateneu de Fabricació de Ciutat Meridiana, i una xerrada i performance musical del col·lectiu Chicazos de Pollet sobre el moviment Drag King.

El dissabte s’acabarà sortint a la plaça amb l’eclecticisme per bandera: homenatjant els germans del Senegal i Gàmbia amb KAÏRO BAND; seguint amb el rock amb tocs electrònics actuals, vinguts especialment de Donosti, de Merina Gris; reivindicant el missatge, el groove i el compromís comunitari amb Rodrigo Laviña y su Combo; i tancant la nit amb la bomba portoriquenya de Merina y su Melao.

I s’acabarà l’Acció Cultura Viva diumenge a la Nau Bostik reivindicant l’autogestió, amb un final de festa per a tots els públics a partir de les 12 del migdia. Amb la ja clàssica Fira del Disc Independent: un concert de jazz fusionat amb flamenc amb la saxofonista Alba Alsina; els sons salseros imparables amb les lletres sempre necessàries i reivindicatives del punk estatal amb The SALSA PUNK Orkestra; i s’acabarà amb una sessió de DJ i cos de ball a càrrec de DYAMISE SQUAD, que farà sonar dancehall, dembow, afro beats, hip-hop, tecno tropical, funk, cúmbia… un final de festa ple de ball!