Museus iprogramació

Dissabte 21 de maig de 2016
Entrada lliure de 19 h a 1 h

Arts Santa Mònica

La Rambla, 7
08002 Barcelona
Tel. 93 567 11 10
http://artssantamonica.gencat.cat

EXPOSICIONS:

«Llegible-Visible. Entre el fotograma i la pàgina»
Entre el fotograma i la pàgina, una invitació a explorar les relacions de continuïtat, complementarietat o dialèctica que s’estableixen entre publicacions d’artista i obres audiovisuals, dos medis que han viscut moments d’intens desenvolupament al llarg del darrer segle. A través d’una selecció d’uns quaranta projectes de caràcter doble –publicació i pel·lícula–, l’exposició estudia els entrecreuaments entre la pàgina impresa i el fotograma, que en determinats moments de la pràctica artística se superposen fins a gairebé fondre’s en una única superfície per a la creació.

«Miguel de Cervantes o el deseo de vivir. José Manuel Navia»
L’exposició de José Manuel Navia, proposada en el marc de la celebració l’any 2016 del 400 aniversari de la mort de Miguel de Cervantes, es planteja com un recorregut visual pels llocs i camins que va transitar Miguel de Cervantes al llarg de la seva vida, una vida atribolada i incerta que també se’ns revela veladament a les seves obres.

«(Re)visionats, (re)visitats. Una relectura dels inicis de la videocreació espanyola»
Exposició de videocreació destinada a recuperar l’obra d’una breu selecció d’artistes visuals pioners en la realització de pràctiques videogràfiques a Espanya.

«Lucía C. Pino. Cicle expositiu anual The more we know about them, the stranger they become»
En una publicació que pertany a un dels seus projectes, Fata Morgana, Lucía C. Pino diu que «la percepció d’un objecte semiconstruït revela una nova dimensió i relació amb els buits que hi donen forma i el circumden, el cel, el carrer, els seus sòlids juxtaposats i d’altres inserits». També comenta que no entén l’escultura com a quelcom purament objectual o des d’una fisicitat tangible, que és més complexa que això. «Veig l’escultura i l’arquitectura no tant com solucions, sinó com dire

ACTIVITATS:

A les 19, 20.30, 22 i 23.30 h
Follow the leader
Espectacle de dansa teatre a càrrec de la companyia XeviXaviXou. Durada: 20 min.

A les 19.30, 21, 22.30 i 24 h
Visites guiades a les exposicions
Durada: 1 h.

COM S’HI ARRIBA:

Metro: L3 (Drassanes).
Bus: 14, 59, 64, 91, 120, D20, H14, N0, N6, N9, N12 i N15.
FGC: Pl. Catalunya.
Bicing: Estacions 56 i 57.