Museus i Programació

Dissabte, 13 de maig de 2023

Museu d’Arqueologia de Catalunya - Barcelona

Pg. Santa Madrona, 39-41. 08038 Barcelona

Tel.: 934 232 149

macbarcelona.cat/ca/

PORTES OBERTES

Naufragis. Història submergida
El mar Mediterrani ha estat al llarg de la història el gran nexe d’unió entre els pobles que l’envolten. A la vegada, rius, estuaris i maresmes servien de vies d’entrada cap a les zones interiors, i les seves ribes esdevenien llocs idonis per a l’assentament de grups humans. Aquesta utilització contínua de les aigües ha anat deixant al seu si nombroses mostres de l’activitat humana en forma no només de vaixells enfonsats sinó també de fondejadors, ports i fins i tot hàbitats.

 

Exposició permanent

Actualment, el museu ofereix més de 3.000 metres quadrats d’exposicions permanents dedicades a presentar les arrels històriques de Catalunya, de la prehistòria a l’alta edat mitjana, i les emmarca en la seva dimensió europea i mediterrània. S’hi exposa una selecció acurada d’objectes provinents de les importants col·leccions arqueològiques que conserva la institució.

 

ACTIVITATS

A les 19.00 h, 20.00 h i 21.00 h

Roma ens visita
Espectacle

És temporada electoral a Bàrcino i la ciutat bull d’activitat. Membres de la legió, senadors i dominae s’apleguen al voltant dels candidats, que amb el seus discursos s’esforcen a mostrar que són l’esperança de l’Estat, però sempre evitant parlar de política. Les eleccions són un gran espectacle popular, i els gladiadors no hi podran faltar.

Durada: 2 hores

 

De 19.00 a 21.00 h

Això sí que es toca!

Joc

Sempre ens diuen que als museus no podem tocar els objectes, però en aquesta activitat haureu de posar fil a l’agulla i descobrir amb el tacte què és l’objecte que hi ha amagat. Sereu capaços d’esbrinar-ho?

Durada: 15 minuts

 

De 19.00 a 1.00 h

El Sant Grial dels naufragis

Joc

Es tracta d’una forma totalment diferent de viure el museu en què es fusionen l’audioguia, el misteri i l’emoció d’un joc d’escapada en una sola activitat. Una experiència per a joves (recomanem a partir de 12 anys) i adults en què el coneixement arqueològic es transforma en una experiència en primera persona. Clicant el play coneixereu Mark Guide, detectiu privat i historiador de monuments que necessita la vostra ajuda. 

Durada: 90 minuts

 

COM S’HI ARRIBA

Metro: L1 (Espanya) i L3 (Espanya i Poble Sec).

Bus: 55 (pg. de l’Exposició - Sta. Madrona), 121 (França Xica) i línia parc de Montjuïc (pg. Santa Madrona) i bus turístic.

FGC: Espanya.

Renfe: Sants.

Bicing: estacions 34 (pg. Exposició - Blasco de Garay) i 236 (França Xica, 42).

Jump to map end

Llista de punts que es mostren al mapa

    Jump to map start