Museus i Programació

Dissabte, 18 de maig de 2024

Museu d’Arqueologia de Catalunya - Barcelona

Pg. Santa Madrona, 39-41. 08038 Barcelona

Tel.: 934 232 149

macbarcelona.cat

PORTES OBERTES

El MAC Barcelona obre les portes perquè es puguin visitar les exposicions permanents i temporals, així com per participar en les activitats preparades per a aquesta nit tan especial. Feu un viatge fascinant per l’arqueologia mediterrània i descobriu la nostra història. Les portes obertes no inclouen la visita a la nova exposició permanent “IMPERIVM, històries romanes”, que requereix reserva prèvia.

Podreu descobrir l’exposició temporal “Naufragis, història submergida”, amb els secrets de l’arqueologia subaquàtica i les històries que ha desvelat. El mar Mediterrani ha estat al llarg de la història el gran nexe d’unió entre els pobles que l’envolten. A la vegada, rius, estuaris i maresmes servien de vies d’entrada cap a les zones interiors, i les seves ribes esdevenien llocs idonis per a l’assentament de grups humans. Aquesta utilització contínua de les aigües ha anat deixant al seu si nombroses mostres de l’activitat humana en forma no només de vaixells enfonsats, sinó també de fondejadors, ports i fins i tot hàbitats. 

 

ACTIVITATS

A les 19.00, 20.00, 21.00, 22.00, 23.00 i 00.00 h

IMPERIVM. Històries romanes
Visita lliure

Veniu a descobrir “IMPERIVM, històries romanes”, la nova exposició permanent del MAC, que amb el guiatge de personatges que van habitar l’imperi romà, ens presenta en primera persona com es vivia en un món tan global com integrador. Organitzada en diversos àmbits, “IMPERIVM, històries romanes” parla de manera transversal dels pilars que fonamentaven la civilització i la cultura romanes, així com els principis i manifestacions de poder, creences, oci o treball. El nostre imperi romà... és l’imperi romà.

Durada: 50 minuts

Amb reserva prèvia.

 

19.30 h

Roma ens visita

Espectacle

La Legio II Traiana Fortis - Cohors I Barcinonum s’acostarà al museu en una jornada de recreació històrica en què ens explicaran l’estructura de les legions romanes, la panòplia legionària i les ordres de combat. Dos mil anys després, els romans tornen a trepitjar la muntanya de Montjuïc.

Durada: 2 hores

 

De 19.00 a 22.00 h

Detectius del passat

Taller

Sempre ens han dit que als museus no podem tocar els objectes, però en aquesta activitat haureu de posar-vos mans a l’obra per resoldre enigmes del passat. A través de tasques d’investigació arqueològica, podreu descobrir objectes amagats, aprendre a fer foc, col·locar ossos al seu lloc... Sereu capaços d’esbrinar-ho tot?

Durada: Lliure

Jump to map end

Llista de punts que es mostren al mapa

    Jump to map start