Museus i Programació

Dissabte, 13 de maig de 2023

Museu de Ciències Naturals de Barcelona - Jardí Botànic

Dr. Font i Quer, 2. 08038 Barcelona

Tel.: 932 564 160

museuciencies.cat

PORTES OBERTES

Col·lecció de planta viva

A diferència d’altres museus, visitar el Jardí Botànic de nit és una experiència completament diferent a fer-ho en els horaris habituals d’obertura. La seva condició de museu a l’aire lliure fa que la foscor ens ofereixi la possibilitar de fer una visita ben especial i exclusiva. De 19.00 a 1.00 hores podreu recórrer els camins principals que uneixen l’estany i el prat de l’Institut Botànic de Barcelona, passant per la plaça polivalent.

 

Més que abelles. Pol·linitzadors i flors, la vida en joc

Aquesta mostra dona a conèixer i sensibilitza la ciutadania sobre el paper essencial dels pol·linitzadors, en especial de les abelles silvestres, per garantir la supervivència de la majoria de plantes del planeta Terra. El declivi dels pol·linitzadors en tots els continents posa en risc la sostenibilitat de l’agricultura i el subministrament d’aliments. Les causes del declivi són múltiples: els plaguicides utilitzats en l’agricultura industrial, la fragmentació i pèrdua d’hàbitat, i la contaminació ambiental, entre altres.

 

Gabinet Salvador

Al desembre del 2014 la Col·lecció Salvador, custodiada a l’Institut Botànic de Barcelona, centre mixt del CSIC i l’Ajuntament de Barcelona, va ser declarada Bé Cultural d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya. La Col·lecció Salvador és el nucli principal del Gabinet Salvador, que es conserva a l’edifici de l’Institut Botànic de Barcelona. Va ser comprat per l’Ajuntament de Barcelona i ingressat a l’Institut Botànic de Barcelona l’any 1945, i una altra part l’any 2013.

 

ACTIVITATS

De 19.30 a 22.30 h

Visites guiades nocturnes

Visites guiades

A càrrec de l’Associació d’Amics del Jardí Botànic de Barcelona. Reserva de places, a les taquilles del Jardí. 

Horaris de les visites: 19.30, 20.30, 21.30 i 22.30 h

Durada: 30 minuts
 

De 20.00 a 23.00 h

Nit de música secreta al Jardí

Concert

El Jardí serà també l’escenari d’una proposta que arriba envoltada de misteri. Una nit de música secreta al Botànic us proposa transitar pels camins fins a trobar el premi que us hem preparat: en algun lloc del Jardí trobareu una artista secreta que interpretarà les seves cançons en un format tan íntim que fins i tot podreu sentir com li batega el cor.

Horaris: a les 20.00, 21.00, 22.00 i 23.00 h.

Durada: 20 minuts

 

COM S’HI ARRIBA

Metro: L1 i L3 (Espanya).

Bus: 13 (fins Viver Tres Pins + 5-10 min a peu), 150 (fins av. Estadi Olímpic + 5-10 min a peu).

Jump to map end

Llista de punts que es mostren al mapa

    Jump to map start