Museus i Programació

Dissabte, 13 de maig de 2023

Museu de la Música de Barcelona

L’Auditori. Lepant, 150. 08013 Barcelona

Tel.: 932 563 650

museumusica.bcn.cat

PORTES OBERTES

Visita lliure a l’exposició permanent

El Museu de la Música, situat a L’Auditori, és l’espai per a la conservació, recerca i difusió del patrimoni musical de la ciutat de Barcelona, i un espai d’experimentació i reflexió a l’entorn del fet musical. Els instruments, les obres d’art, els documents d’arxiu i enregistraments sonors són una finestra oberta a cultures musicals d’arreu del món i de totes les èpoques. L’exposició permanent mostra més de mig miler de peces de procedències ben diverses, des de grans orgues barrocs o guitarres elèctriques fins a ocarines de més de dos mil anys d’antiguitat.
 

Escoltar les mans. Suports obsolets, missatges efímers

Aquesta exposició, i les activitats que l’acompanyen, reflexiona i s’endinsa en la fragilitat, la durabilitat i les capacitats dels suports analògics (cilindres de cera, discs de pedra i vinil i cinta magnètica) i en com han determinat les nostres escoltes i memòries i els nostres imaginaris, tant els individuals com els col·lectius. Comissariada per Ferran Fages.

 

Pioneres

“Pioneres” mostra una narrativa plural de diverses creadores de l’àmbit de la música experimental i electrònica, tant de l’àmbit internacional com del local. La projecció del documental Sisters with Transistors serveix de pretext per escoltar les històries de les dones que es van obrir pas en la música electrònica del segle XX. Alhora, una mirada a la ciutat de Barcelona a partir de la dècada dels setanta convida a conèixer algunes de les dones que van traçar el camí de la música electrònica i de l’experimentació sonora. Comissariada per Haize Lizarazu.

 

Registrar, mirar, recórrer. Les fotografies de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya

En ocasió del centenari de la fundació de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya, aquesta mostra se centra en el registre fotogràfic present al gran projecte etnològic. Un ús de la fotografia documental que, tot i no ser un element central en els seus objectius inicials, deixa una empremta única formada per milers de fotografies, la majoria inèdites, de les quals l’exposició presenta una tria. Comissariada per Paula Artés i Jordi Alomar.

 

ACTIVITAT

De 20.30 a 22.30 h
“Music for Rubber Tape”, de Julio César Palacio
Art sonor i música experimental

Composició sonora abstracta per a intèrpret i conductor d’alt contingut estètic, sonor i visual realitzada amb el so que generen diverses cintes adhesives en ser manipulades. La disposició de les diferents cintes es realitza amb un patró gràfic a mode de partitura en què s’indiquen moviments i l’ordre en què es realitzen. Interpretació d’Almudena Vega. Activitat complementària a l’exposició Escoltar amb les mans. Suports obsolets, missatges efímers.

Sessions a les 20.30, 21.30 i 22.30 h.

Inscripció prèvia, aquí

Durada de l’activitat: 15 minuts

 

COM S’HI ARRIBA

Metro: L1 (Marina o Glòries) i L2 (Monumental).

Bus: 6, 7, 54, 62, 92, H12 i V21.

Tram: Auditori - Teatre Nacional.

Renfe: Clot i Arc de Triomf.

Bicing: estacions d’av. Meridiana-Padilla; Ribes-Padilla i Ribes-Marina.

Jump to map end

Llista de punts que es mostren al mapa

    Jump to map start