Museus i Programació

Dissabte, 18 de maig de 2024

Museu de les Arts Escèniques de l’Institut del Teatre

Pl. Margarida Xirgu, s/n. 08004 Barcelona

Tel.: 932 273 900

www.cdmae.cat

PORTES OBERTES

“La memòria de les arts efímeres”. Escenografies, fotografies, dramatúrgies, titelles, vestits i altres documents de context ens ajuden a transmetre el patrimoni escènic català. Les arts en viu són les arts efímeres: instants que només es conserven en la memòria sinèrgica de creadors i públic, un moment en la història. La memòria d’aquestes creacions artístiques es presenta en aquesta exposició de visita lliure a través de deu espectacles emblemàtics de l’escena catalana. 

 

ACTIVITATS

20.30 i 22.00 h

‘La mongetera màgica’, amb les marionetes històriques de Harry Vernon Tozer

Espectacle

I si us diem que volem tornar a la vida titelles del 1935? Les marionetes històriques de H. V. Tozer es posen en moviment amb les titellaires Raquel Batet i Laura Cortès, i amb la veu de l’actriu, locutora i titellaire Susanna Rubio. Unes figures del 1935, un teatret de marionetes únic dels quaranta i una versió catalana dels setanta adaptada al segle XXI pel titellaire, antropòleg i dramaturg Mikel Fernandino. La mongetera màgica és un espectacle per a tots els públics que us recordarà per què ens fascinen els titelles de fil.

Durada: 35 minuts

Amb reserva prèvia aquí

 

20.30 h

Dansa a l’Institut del Teatre

Espectacle

Amb dues escoles de dansa i estudiants a partir dels 12 anys, a l’Institut del Teatre podràs trobar gent ballant a totes hores. La dansa és la vida d’aquests joves que es moren de ganes de pujar a un escenari. Vols veure’ls ballar? Vine al Teatre Ovidi!

Durada: 60 minuts

 

19.00, 19.45, 20.30, 21.15, 22.00 h

Visita guiada amb accés exclusiu a reserva

Acompanyeu-nos en un viatge en el temps que abasta més d’un segle de teatre i dansa a Catalunya. Les visites guiades permeten aprofundir en una exposició que ens mostra el material conservat d’unes arts immaterials: les arts en viu, les arts efímeres. A través de teatrins, vestits o titelles recordarem oficis, espectacles i vides. A més, la visita us permetrà entrar al cor del Museu de les Arts Escèniques: les reserves plenes de documents, objectes i secrets per descobrir.

Durada: 60 minuts

Amb reserva prèvia aquí

 

18.30 h

“Restaurar ànimes”. Taller infantil de construcció de titelles amb materials reciclats

Taller

No hi ha objectes inanimats, només hi ha titelles per descobrir. En aquest taller, els infants aprendran a donar forma a les figures i vida als personatges a través de materials reciclats. A càrrec de les estudiants de l’ESAD Llúcia Cerdà i Núria Ginestà. 

Per a infants de 6 a 12 anys.

Durada: 90 minuts

Amb reserva prèvia aquí 

 

18.30 h

“Balla k juga”. Taller infantil de dansa creativa

Taller

Ballar és jugar amb el moviment, i un joc pot convertir-se en una dansa. Mitjançant jocs de ritme, de moviment del cos i ocupació de l’espai, ens expressarem i relacionarem amb la resta del grup, i compartirem una bona estona de música, moviment i expressió. Al final del taller compartirem la proposta amb familiars i amics (20.00 h). A càrrec de la professora especialitzada en educació, moviment i infants, Marta Amatriain. 

Per a infants de 6 a 12 anys.

Durada: 90 minuts

Amb reserva prèvia aquí 

 

A les 20.00 h

HipHop School. Taller de danses urbanes per a joves i adults

Taller

Una sessió en què ballarem a ritme de hip-hop, i hi practicarem diversos party steps amb el seu groove, per crear una coreografia divertida, dinàmica i amb molt de flow! A càrrec de la ballarina, coreògrafa i professora Irene Pallarès.

Per a joves i adults a partir de 14 anys.

Durada: 90 minuts

Amb reserva prèvia aquí 

Jump to map end

Llista de punts que es mostren al mapa

    Jump to map start