Museus i Programació

Dissabte, 14 de maig de 2022

Museu del Disseny de Barcelona

Disseny Hub Barcelona. Pl. Glòries Catalanes, 37-38. 08018 Barcelona

Tel.: 932 566 800

museudeldisseny.barcelona.cat

EXPOSICIONS

Objectes comuns. Històries locals, debats globals”

Expliquem de quina manera i per què els més de dos-cents objectes exposats han arribat al museu, i han adquirit així la categoria de patrimoni cultural. Tota una panoràmica del millor disseny de producte que s’ha dut a terme al nostre país durant les últimes dècades.

 

Extraordinàries! Col·leccions d’arts decoratives i arts d’autor (segles III-XX)”

Us proposem un itinerari cronològic, del segle III al segle XX, entre les diferents col·leccions d’arts decoratives conservades al museu, de ceràmica, teixits, mobiliari, vidres, miniatures, rellotges, papers pintats... tot destacant el valor de les col·leccions i permetent establir diferents relacions entre elles.

 

Modernisme, cap a la cultura del disseny”

La mostra aporta una nova interpretació del modernisme partint del paper protagonista que hi van tenir les arts decoratives i aplicades, artesanes i industrials. S’hi fixa com el moviment inicial de la cultura del disseny, l’emmarca en el context europeu i en destaca els nexes i la singularitat del cas català.

 

El cos vestit. Siluetes i moda (1550-2015)”

Siluetes, volums, proporcions i mesures han variat al llarg de la història, sempre seguint imperatius que la moda ha dictat a l’estètica del cos. Us proposem una lectura de la col·lecció d’indumentària prenent com a premissa que la morfologia del cos és el suport del vestit, que genera una silueta i un volum artificials.

 

Dissenyes o treballes? La nova comunicació visual. 1980-2003”

Mostra de vora sis-cents treballs gràfics de la Col·lecció del Museu, de més de dos-cents professionals representatius d’una època d’extraordinària vitalitat. El boom dels anys vuitanta, l’explosió de la cultura popular i consolidació professional dels noranta, i el sorgiment de noves perspectives i especialitats als primers 2000.

 

Fornas. La imatge de la Catalunya dels seixanta”

Els treballs de Jordi Fornas per a Enciclopèdia Catalana, Edicions 62, Edigsa, etc., ens transporten a la dècada dels anys seixanta. L’exposició aborda la trajectòria d’un dels dissenyadors més destacats del moment, des d’una perspectiva professional i històrica.


 

COM S’HI ARRIBA

Metro: L1 (Glòries).

Bus: 7, 60, 92, 192 i H12.

Tram: Glòries.

Bicing: estació d’av. Meridiana - metro Glòries.

Llista de punts que es mostren al mapa