Museus i Programació

Dissabte, 13 de maig de 2023

Museu Marítim de Barcelona

Av. Drassanes, s/n. 08001 Barcelona

Tel.: 933 429 920

mmb.cat

PORTES OBERTES

Prestige, crònica d’una catàstrofe

Submergeix-te en aquesta exposició que aborda, des d’una perspectiva ecologista, l’impacte que va tenir l’accident més greu succeït a les nostres costes, tant per al medi ambient com per a l’economia de les comunitats pesqueres. Es posa l’èmfasi en la sostenibilitat, les energies renovables i unes pràctiques curoses amb el medi ambient, i també es recorda la mobilització voluntària de més de 300.000 persones.

 

7 vaixells, 7 històries

Els vaixells han estat instruments que han permès a l’ésser humà comerciar, viatjar, descobrir, lluitar... i ara també gaudir. Set vaixells i el testimoni de set personatges conviden a conèixer com la humanitat ha anat responent als reptes per dominar la mar i construir el món que ara coneixem.

 

Drassanes i galeres

Una exposició sobre l’època d’esplendor de les galeres i l’edifici de les Drassanes Reials que permet conèixer la relació de Barcelona i el desenvolupament de la Corona d’Aragó vers la Mediterrània. Inclou miradors a la Galera i al mausoleu romà, així com una galera en construcció.

 

Catalunya mar enllà

Del comerç per la Mediterrània al transatlàntic, de la navegació de vela a la de vapor, i fins a la nostra relació actual amb el mar. L’exposició recull tres segles d’una revolució comercial, vivencial i tecnològica en els quals la navegació catalana s’obre econòmicament i socialment a nous mons.

 

Les Sorres X

Exhibició d’una petita embarcació de cabotatge datada de la segona meitat del segle XIV i trobada a Castelldefels durant les obres de construcció del Canal Olímpic. Es tracta d’una de les escasses barques medievals destinades al transport de mercaderies que es conserva a la Mediterrània.

 

ACTIVITAT

De 19.00 a 23.00 h
Nit de música a l’MMB
Concert

Festejarem La Nit dels Museus amb música en directe. Hi actuaran Raval Simfònic, Raval’s Band, Big l’Em Band, Grupcello.cat, TrencaCors, Les flors de Maig, Musicals’ Choir i Smiling, tots ells de l’Escola de Músics, i JPC que enguany celebra els trenta anys fent música per i amb el barri del Raval! Quatre hores de música en directe per viure intensament aquesta nit!

Durada: 4 hores

 

COM S’HI ARRIBA

Metro: L2 (Paral·lel) i L3 (Drassanes i Paral·lel).

Bus: 59, 120, D20, H14, V11 i V13.

Bicing: Estacions 56, av. Portal de Santa Madrona; 57, La Rambla, 2; 361 i 410, pg. Colom; i 425, Cervelló.

Jump to map end

Llista de punts que es mostren al mapa

    Jump to map start