Museus i Programació

Dissabte, 14 de maig de 2022

Museu Marítim de Barcelona

Av. Drassanes, s/n. 08001 Barcelona

Tel.: 933 429 920

www.mmb.cat

Visita lliure a l’edifici de les Drassanes Reials.

 

EXPOSICIONS

Bromolis. Fotografia pictoralista de Joaquim Pla Janini”

Exposició inèdita de 34 bromolis transportats de Joaquim Pla Janini que pertanyen a la col·lecció del museu. Una oportunitat única per conèixer l’obra d’aquest fotògraf, així com la seva desconeguda i poc estudiada vessant sobre el mar en estil pictorialista.

 

Jo, de petita, anava sempre al moll”

Proposem una reflexió sobre la sostenibilitat i la pesca des d’un territori concret, la Barceloneta, amb l’aportació de testimonis d’aquesta comunitat pesquera. La mostra també és una crida a repensar com ens relacionem amb la mar i amb la pesca en un món en transformació.

 

Imatges trobades. La Barcelona marítima de la postguerra”

Col·lecció fotogràfica de Joaquín Tusquets, retrat de la Barcelona portuària dels anys quaranta als seixanta. Imatges de les proes dels vaixells, l’esport i la nàutica, la pesca, els treballs portuaris, la sisena flota dels EUA i l’oci dels barcelonins captades en blanc i negre.

 

Catalunya mar enllà. Tres segles de marina catalana (XVIII-XX)”

Del comerç per la Mediterrània al transatlàntic, de la navegació de vela a la de vapor i fins a la nostra relació actual amb el mar. Recollim tres segles d’una revolució comercial, vivencial i tecnològica en els quals la navegació catalana s’obre econòmicament i socialment a nous mons.

 

Les Sorres X

Exhibició d’una petita embarcació de cabotatge datada en la segona meitat del segle XIV i trobada a Castelldefels durant les obres de construcció del Canal Olímpic. Es tracta d’una de les escasses barques medievals destinades al transport de mercaderies que es conserva a la Mediterrània.

 

Drassanes i galeres”

Exposició entorn a l’època d’esplendor de les galeres i l’edifici de les Drassanes Reials que permet conèixer la relació de Barcelona i el desenvolupament de la Corona d’Aragó vers la Mediterrània. Inclou miradors a la Galera i el mausoleu romà, així com una galera en construcció.

 

7 vaixells, 7 històries”

Els vaixells han estat instruments que han permès a l’ésser humà comerciar, viatjar, descobrir, lluitar i ara també gaudir. Set vaixells i el testimoni de set personatges conviden a conèixer com la humanitat ha anat responent als reptes per dominar la mar i construir el món que ara coneixem.

 

ACTIVITAT

A les 19.00 h

Activitat teatralitzada Memòries d’oci marítim i visita del Sr. Monturiol

L’Associació Retrofuturista Nautilus navega rumb al passat amb un espectacle vinculat al món marítim. Embarqueu-vos-hi!

Durada: 2 h

 

COM S’HI ARRIBA

Metro: L2 (Paral·lel) i L3 (Drassanes i Paral·lel).

Bus: 59, 120, D20, H14, V11 i V13.

Bicing: Estacions 56, av. Portal de Santa Madrona; 57, La Rambla, 2; 361 i 410, pg. Colom; i 425, Cervelló.

Llista de punts que es mostren al mapa