Museus i Programació

Dissabte, 18 de maig de 2024

Museu Terra - Sala Barcelona

Pere IV, 141. 08018 Barcelona

Tel.: 977 870 576

museuvidarural.cat

PORTES OBERTES

Fins a les 00.00 h.

Visiteu la nova sala d’exposicions del Museu Terra, al Poblenou. 

El Museu Terra, de la Fundació Carulla, va ser inaugurat l’any 1988 a l’Espluga de Francolí i avui és un centre cultural que preserva, genera i comparteix coneixement, alhora que promou el debat i la reflexió sobre la transformació social sostenible des del món rural. En tots aquests anys hem constatat que el més important, quan avui parlem de ruralitat, és el vincle especial que tenim amb la terra entesa com a sòl que ens alimenta, com a paisatge cultural del qual tenim cura i, per extensió, com a planeta al qual no volem/podem renunciar. El Museu Terra vol seguir posant en relleu tots aquests coneixements adquirits al llarg de molts segles de convivència amb la terra i el camp, i sobretot, vol ampliar-ne la divulgació per convertir tot aquest coneixement en el nou prisma des d’on es pot plantejar la sostenibilitat.

Amb una col·lecció etnològica de més de cinc mil peces, objectes i fotografies, així com exposicions temporals i activitats educatives, la seu del Museu Terra a l’Espluga de Francolí esdevé un centre cultural participatiu i dinàmic que ara, a més, amplia el seu impacte obrint una nova sala d’exposicions temporals a Barcelona, dins la seu de la Fundació Carulla, al Poblenou.

 

ACTIVITATS

A les 19.30, 20.30, 21.30 i 22.30 h

Visita guiada a la mostra “Peus a terra”
Visita guiada

“Peus a terra” és una mostra que pretén despertar la reflexió i el debat sobre quin vincle tenim avui amb la terra. Una proposta que busca impulsar una transformació real cap a una vida més sostenible fomentant la reconnexió amb la terra com a sòl que ens alimenta, com a paisatge cultural del qual formem part i com a planeta que habitem, i que ens obliga a encarar els reptes de futur des de noves perspectives.

Durada: 30 minuts

Amb reserva prèvia.

19.30 h

20.30 h

21.30 h

22.30 h

 

Jump to map end

Llista de punts que es mostren al mapa

    Jump to map start