Museus iprogramació

Dissabte 18 de maig de 2019
Entrada lliure de 19 h a 1 h

CaixaForum

Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8
08038 Barcelona
Tel. 93 476 86 00
www.caixaforum.es

EXPOSICIONS:

“Max Beckmann. Leipzig, 1884 – Nova York, 1950”
D’esperit independent i solitari, Max Beckmann va aconseguir desenvolupar un llenguatge completament personal, allunyat de qualsevol de les tendències dels seus contemporanis. Aquesta exposició monogràfica s’endinsa en l’obra de l’artista alemany construïda sobre un realisme ple de ressonàncies simbòliques, testimoni vigorós de la convulsa societat del seu temps.

“Poètiques de l’emoció”
De quina manera la història de l’art ha incorporat les emocions en el seu discurs? Com es poden llegir les obres d’art a partir de la seva dimensió afectiva? “Poètiques de l’emoció” recorre algunes maneres de representar les emocions a partir d’obres d’èpoques i contextos diversos, incidint en peces contemporànies i en les similituds entre diferents gèneres i períodes.

“Luxe. Dels assiris a Alexandre el Gran”
Els antics imperis assiri, babilònic, fenici i persa van tenir en comú amb Alexandre el Gran el propòsit i la cobejança d’estendre el seu poder més enllà dels seus propis límits. Ocupaven una àrea compresa entre les actuals Espanya i l’Índia, i formaven una zona de pas indispensable entre el món mediterrani i Àsia. Van ser l’escenari de lluites incessants, conquestes i saquejos, però també d’un intens comerç de matèries primeres, metalls preciosos i objectes manufacturats. De tot això, ens n’ha quedat un testimoni fefaent en l’excepcional qualitat i refinament dels objectes de luxe adquirits per les elits al llarg de centenars d’anys. La bella col·lecció d’objectes exposats, provinents dels fons del British Museum ens ajuda a entendre les cultures antigues, que competien i alhora interactuaven entre elles mitjançant el consum d’objectes de luxe.

“Modernisme i modernitat”
La fàbrica Casaramona, obra de Josep Puig i Cadafalch, va fascinar el públic des del primer dia, ja que disposava de grans innovacions tècniques per a l’època: finestrals amplis, torres antiincendis, uns carrers interiors de trànsit fàcil i, sobretot, un sistema elèctric innovador que la feia funcionar sense necessitat de carbó. Malgrat l’èxit arquitectònic, va tancar les portes poc després de la inauguració. L’edifici va passar per diferents estats, fins i tot l’abandonament, fins que la Fundació ”la Caixa” el va adquirir el 1963. Després de reformar-lo, el 2002 es va obrir al públic com el primer CaixaForum d’Espanya.

ACTIVITATS:

Des de les 19 h
Visites en família a les exposicions i l’edifici modernista
La visita està dirigida per un mediador o mediadora que, a partir del diàleg amb els i les participants, presenta els temes clau, els contextualitza i resol els possibles dubtes o preguntes que puguin sorgir.
Cada 15 min. Durada: 45 min

De 19 a 22 h
Taller teatral Personatges a escena
En aquest taller veurem com el vestuari i la caracterització transformen els actors i les actrius, partint dels personatges de l’obra Peer Gynt d’Ibsen. Amb l’ajuda de maniquins i de jocs de modificació de la cara, els i les participants podran crear personatges utilitzant materials senzills com teles, fulles, branques o fruites seques, i triar entre tres propostes diferents per inspirar-se: la primera, al voltant de la figuració o el vestuari, i les altres dues, sobre la caracterització o el maquillatge.
Durada: 3 h

A les 19.30 i 21.30 h
“Palmarès 13è Animayo”
Projecció dels millors curtmetratges del prestigiós festival d’animació, efectes visuals i cinemàtiques de videojocs.
Durada: 80 min

A les 20, 21 i 22 h
Concert, al Pati Anglès, amb Gerard Nieto Reunion Three
Estàndards i clàssics del jazz en una fórmula iniciada pels volts del 1940 pel Nat King Cole Trio, amb: Gerard Nieto, piano; Kike Angulo, guitarra, i Pere Loewe, contrabaix.
Durada: 45 min

COM S’HI ARRIBA:

Metro: L1 i L3 (Espanya).
Bus: 13 i 150 (CaixaForum) 9, 23, 37, 46, 50, 65, 79, 91, 109 i 165, D20, D40, H12, H16, V7, L72, L80, L81, L86, L87 i L95 (Pl. Espanya)
FGC: Espanya.
Bicing: estacions 96 (Gran Via – pl. Espanya) i 237 (Rius i Taulet)

s'està carregant el mapa - espereu...

CAIXAFORUM 41.371294, 2.149560 CaixaForum 08038 Barcelona http://www.caixaforum.es