Museus iprogramació

Dissabte 19 de maig de 2018
Entrada lliure de 19 h a 1 h

CaixaForum

Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8
08038 Barcelona
Tel. 93 476 86 00
http://www.caixaforum.es

EXPOSICIONS:

«Disney. L’art d’explicar històries»
Mites, faules, llegendes, tall tales nord-americans i contes de fades han estat des del primer moment una font d’inspiració rica i abundant per als estudis Disney. A través de materials originals, l’exposició explica el salt de personatges i trames de la literatura clàssica al moviment i a la sensibilitat del cinema d’animació. La infantesa de milions de persones arreu del món ha quedat marcada per les versions Disney dels relats clàssics. Obres com El rei Mides o Hèrcules, d’origen mitològic, faules com Els tres porquets o La cigala i la formiga, llegendes com Merlí, l’encantador o Robin Hood, contes de pioners americans com Pecos Bill o John Henry, i contes de fades com Blancaneu, La sireneta o Frozen. Aquesta exposició està formada per un conjunt ampli de dibuixos, des d’aquarel·les fins a impressions digitals, que guien el visitant per la trajectòria creativa dels estudis Disney.

«Sota el braç: entre el palmell de la mà i l’aixella»
Com es pot pensar la creació artística a partir de les condicions materials de producció? Quina és la relació entre l’artista, el seu espai de treball i les dimensions del seu propi cos? Comissariada per Ángel Calvo Ulloa, l’exposició s’emmarca dins de Comisart, el programa de suport al comissariat emergent. L’exposició aplega un conjunt d’obres –des de pintura fins a fotografia, instal·lacions i la performance– dels artistes Francesco Arena, Jorge Barbi, stanley brouwn, Christian García Bello, Fernando García, Irene Grau, Pedro G. Romero, Pere Llobera, Fina Miralles, Radouan Mriziga, Perejaume, Rodríguez-Méndez, Thomas Schütte i Juan Uslé.

ACTIVITATS:

De 19 a 24h
Visites guiades a les exposicions
Cada 30 min

A les 19, 20.45 i 22.30 h
Bafta Shorts
Projecció de curtmetratges nominats al Premi Bafta 2017. Durada: 98 min

A les 21, 22 i 23 h
Concert amb Ganzá
Mirla Riomar, veu; Marcel Vallès, guitarra; Jonas Santana, percussió; Rocco Papia, baix; Ganzá és un conjunt de música brasilera de Barcelona que, com el nom indica, marca o compaso do samba. Ho fa des d’una perspectiva fresca, amb un estil propi sorgit a partir de la fusió de diferents ritmes de la cultura popular brasilera amb pinzellades de jazz i soul. Ofereix un ampli repertori de temes propis i versions de clàssics de diferents estils de la música popular brasilera: samba, choro, bossa nova, ritmes afrobrasilers i del nord-est del país (baião, forró, ijexá, samba de roda).
Durada: 45 min

COM S’HI ARRIBA:

Metro: L1 i L3 (Espanya).
Bus: 13 i 150 (CaixaForum) 23, 50, 65, 79, 91, 109 i 165, D20, D40, H12, H16, V7, L70, L72, L80, L81, L86, L87 i L95 (Pl. Espanya)
FGC: Espanya.
Bicing: Estacions 96 (Gran Via–Pl. Espanya) i 237 (Rius i Taulet)