Museus iprogramació

Dissabte 19 de maig de 2018
Entrada lliure de 19 h a 1 h

Castell de Montjuïc

Ctra. de Montjuïc, 66
08038 Barcelona
Tel.93 256 44 40
barcelona.cat/castelldemontjuic/ca

EXPOSICIONS:

«La revolució pedagògica de Ferrer i Guàrdia»
Francesc Ferrer i Guàrdia (1859-1909) estigué a l’avantguarda dels moviments de renovació pedagògica a Catalunya. De fet, tingué una carrera professional ben curta com a pedagog i docent, però el seu model pedagògic, compromès amb un ideal d’emancipació dels éssers humans, s’implementà no només per tota la península sinó que arribà a altres països d’arreu del món. Amb un tractament gràfic molt visual, l’exposició tractarà els referents, objectius, principis, repercussió i abast de l’obra de Ferrer i Guàrdia; l’Escola Moderna. Una escola ben diferent de l’escola confessional del moment que significaria una autèntica revolució pedagògica.

«Memòria perduda 1936-1975»
Exposició de l’obra del fotògraf Miquel Gonzàlez que plasma en 40 fotografies indrets de la península ibèrica on la memòria dels fets de la guerra civil ha quedat amagada o s’ha perdut gairebé en la seva totalitat. El fotògraf, a través d’un viatge per tots aquets llocs, capta amb la seva càmera aquestes memòries perdudes repartides per tota la península.

ACTIVITATS:

De 19.30 a 0.30 h
Visites guiades al Castell de Montjuïc
Per descobrir els indrets que estan tancats al públic habitualment com la torre de guaita amb les seves vistes privilegiades, i els calabossos amb els grafits que recentment han sortit a la llum.
Cada 30 minuts. Durada: 1 h

I durant tota la nit, espai gastronòmic amb foodtrucks i música.

CREACIÓ&MUSEUS:

A partir de les 19 h
Pròxima inauguració
Instal·lació d’arts visuals. Performance col·lectiva que vol convertir (o pervertir) el Castell en un espai de consum de masses. Accions, publicacions, exposicions: Pancartes Art Nouveau de Daniel de la Barra; Boletín mensual de la Sociedad de Atracción de Forasteros; Munició, instal·lació de Marina Rubio; De què parlem quan diem murs? Instal·lació de Juan David Galindo; Els éssers de la muntanya, instal·lació de Zosen. Una proposta de La Escocesa dins el programa Creació&Museus.

COM S’HI ARRIBA:

Metro: Telefèric de Montjuïc
Bus: 150.