Museus iprogramació

Dissabte 19 de maig de 2018
Entrada lliure de 19 h a 1 h

El Born Centre de Cultura i Memòria

Pl. Comercial, 12
08003 Barcelona
Tel. 93 256 68 51
http://www.elbornculturaimemoria.cat
http://barcelona.cat/elbornculturaimemoria

EXPOSICIONS:

«Barcelona 1700. De les pedres a les persones»
Veniu a conèixer com es vivia a la Barcelona del 1700! En aquesta exposició trobareu milers de peces que feien servir els barcelonins i les barcelonines en la seva vida quotidiana. Objectes que ens parlen d’una societat ben alimentada, apassionada pels dolços, la dansa, la música i el joc. Una ciutat connectada amb mig món gràcies a la seva activitat comercial, amb gust pels colors cridaners i els accessoris en els vestits. I, alhora, una societat marcada per la religiositat i la superstició.

«Montserrat Roig, 1977. Memòria i utopia»
Montserrat Roig (1946-1991), escriptora i periodista, ara fa quaranta anys, el 1977, va publicar dos dels seus llibres cabdals: Els catalans als camps nazis, referent ineludible de la recuperació de la història i de la memòria dels catalans deportats als camps nazis, i El temps de les cireres, una de les seves novel·les més celebrades. Alhora que, també, dirigia i presentava les entrevistes del programa Personatges a la televisió. L’exposició, amb la col·laboració de l’artista Francesc Abad i la fotògrafa Pilar Aymerich, proposa una revisió actual d’aquestes obres imprescindibles de la nostra història cultural recent.

ACTIVITATS:

De 19 a 24 h
Visites guiades Un passeig pel jaciment
Sabies que al jaciment del Born les cases tenen nom i cognom? Gràcies a la documentació notarial del segle XVIII podem saber les mil i una històries de les dones i homes que van viure a la Barcelona de fa tres-cents anys. Vine amb la família o els amics al Born CCM i descobriràs el batec d’una ciutat que es movia al ritme del comerç, el joc i les celebracions. Un passeig pel jaciment arqueològic carregat d’històries en una nit màgica i sorprenent!
Durada: 15 min

CREACIÓ&MUSEUS:

A les 20 i 22 h

Olimp, perifèria, essència. Mapa històric comentat sobre el circ a Barcelona
Coincidint amb el 50è aniversari de l’aparició del circ contemporani, La Central del Circ farà una incursió en la seva evolució i de retruc en la memòria del circ a Barcelona. Un col·loqui actuat o una actuació col·loquial en la que acció, imatge, records, precs i preguntes es conjugaran per apropar al públic al circ dels nostres dies. Una proposta de La Central del Circ dins el programa Creació&Museus.
Durada 45 min

COM S’HI ARRIBA:

Metro: L1 (Arc de Triomf) i L4 (Jaume I i Barceloneta).
Bus: 39, 51, 120 i H14.
Renfe: Estació de França i Arc de Triomf.
Bicing: Estacions de Comerç, 27, i Av. Marquès de l’Argentera, 17-19.