Museus iprogramació

Dissabte 18 de maig de 2019
Entrada lliure de 19 h a 1 h

El Born Centre de Cultura i Memòria

Pl. Comercial, 12
08003 Barcelona
Tel. 93 256 68 51
elbornculturaimemoria.barcelona.cat

EXPOSICIONS:

“Barcelona 1700. De les pedres a les persones”
A la capital de Catalunya aleshores hi vivien poc més de 38.000 persones. Era una població molt diversa, amb un bon nombre de ciutadans i ciutadanes procedents de diferents localitats i cultures. Es tractava d’una societat connectada amb el món gràcies a una forta activitat comercial, ben alimentada i apassionada pels dolços, marcada fortament per la religiositat i la superstició, amb un gust pels colors vistosos i els ornaments en la indumentària, que es lliurava a la festa, la dansa, la música i el teatre.

“La democràcia al carrer. Fotografia política del col·lectiu SE-GRÀ. 1977-1980”
L’exposició mostra la diversitat d’actors implicats en la construcció de la nova ciutat democràtica, que entenen el carrer com a espai on fer-se visible, com a espai de debat i de confrontació, explorant les vies per a una nova societat.

ACTIVITATS:

De 19 a 0.30 h
Visites guiades exprés al jaciment
Al jaciment del Born les cases tenen nom i cognom. Gràcies a la documentació notarial del segle XVIII podem saber les mil i una històries de les dones i els homes que van viure a la Barcelona de fa tres-cents anys. Descobrirem el batec d’una ciutat que es movia al ritme del comerç, el joc i les celebracions en una nit màgica i sorprenent!
Durada: 30 min

A les 21 h i a les 23 h
Concert amb rapsòdia i dansa La taverna del Born, Marcel Casellas i convidats
A la corda fluixa, entre una singular cava de jazz d’arrel catalana i una taverna del 1700, Marcel Casellas —amb la complicitat de diversos artistes convidats— ens ofereix una nit de música, dansa i poesia sense complexos i amb el llenguatge de la improvisació com a focus substancial. Amb: Alfons Rojo, guitarra; Toni Rocosa, clarinet i tenora; Josep Pedrals, poeta i rapsode; Marina Escoda, ballarina, i Marcel Casellas, contrabaix i coordinació.
Durada: 45 min

Tota la nit
Servei de copes i platillos.
(Activitat no gratuÏta)

COM S’HI ARRIBA:

Metro: L1 (Arc de Triomf) i L4 (Jaume I i Barceloneta).
Bus: 47, 59, 120, D20, H14, H16, V15, V17 i V19.
Renfe: estacions de França i Arc de Triomf.
Bicing: estació d’av. Marquès de l’Argentera.

s'està carregant el mapa - espereu...

EL BORN CENTRE DE CULTURA I MEMÒRIA 41.385833, 2.183823 El Born Centre de Cultura i Memòria Pl. Comercial, 12 08003 Barcelona www.elbornculturaimemoria.cat