La Nit dels Museus 2024
La Nit dels Museus 2024

La Nit dels Museus, Dissabte 13 de maig de 2023 de 19 a 1 h. Entrada lliure

Una nit única

Quant temps fa que no entres de nit en un museu? Molt, oi? I és que de nits com la que podràs viure el dissabte 18 de maig n’hi ha ben poques; en concret, només una cada any! És la Nit dels Museus, una vetllada única en què aquests espais, amb maneres de fer habitualment diürnes, es deixen anar i obren les portes fins tard. A més a més, molts d’ells organitzen activitats que van més enllà de les seves exposicions i col·leccions: concerts, tallers, performances, mapatges... Ah!, i el 2024 la Nit dels Museus coincideix amb el Dia Internacional dels Museus, fet que no es donava des de fa cinc anys, el 2019!

Aquí trobaràs tota la informació que necessites per escollir bé on voldràs passar la tarda-nit del 18 de maig. De segur que veuràs un munt de propostes que et plauran, perquè si una cosa caracteritza els museus de Barcelona i de les poblacions dels entorns —Badalona, Cornellà, Esplugues, l’Hospitalet, Santa Coloma, Sant Joan Despí—, a més, és clar, del valor i qualitat d’allò que mostren, és la gran diversitat. N’hi ha per a tots els gustos i edats. I més encara en una jornada com aquesta: fins a 87 espais museístics obriran les portes, i hi haurà 171 activitats disponibles.

No t’oblidis de comprovar si allò que vols fer requereix reserva prèvia. Per a la majoria de les activitats que hi ha previstes no en necessitaràs, però per a algunes sí, perquè es pugui garantir el bon funcionament de l’esdeveniment i el gaudeixis plenament. Així que no badis a fer la reserva, ja que en aquests casos les places són limitades.

Només ens queda desitjar-te que tinguis una bona Nit dels Museus i que no te la perdis, perquè hauràs d’esperar 365 dies per trobar-ne una altra al calendari!

Enllaços relacionats

Programació

Cal reservar per a portes obertes

★★ Cal reservar per a activitat/s

Descarrega el programa

Programa PDF

Martina Manyà

Artista plàstica barcelonina, Martina Manyà va estudiar Belles Arts a la Universitat de Barcelona i va cursar un Erasmus a Lisboa, on va viure durant onze anys.

El treball artístic de Manyà es materialitza en diferents formats i suports, com són la pintura, els cartells, els llibres il·lustrats i el tèxtil. La seva pràctica té un gran component d’investigació i experimentació constant amb el color, la composició, l’abstracció i la materialitat de l’objecte artístic.

Ha exposat a Barcelona, Madrid, Bilbao, Lisboa, Porto i Setúbal, i és autora d’alguns llibres, publicats a Espanya (Pol·len Edicions, Bookolia, Tramuntana Editorial) i a Portugal (Orfeu Negro, Edições Senhora do Monte).

Sobre el cartell

Martina Manyà ha creat per a la Nit dels Museus 2024 una sèrie de composicions-mosaic a partir de fragments pictòrics de diferents formes, colors i textures. Ha partit de la pintura com a símbol de les arts, la qual al mateix temps és el seu mitjà de feina i d’expressió, i s’ha inspirat en les col·leccions dels gabinets de curiositats o en les galeries d’un museu tradicional.

La diversitat representa, en paraules de l’artista, la varietat de l’oferta que podem trobar a la Nit dels Museus. A més, el fet que la imatge s’hagi creat a partir de fragments permet adaptar-la als diferents formats i suports necessaris.

 

Descarrega el cartell

Cartell PDF

Cartell 2024

Multimèdia

Edició 2023

Més oportunitats

 

No et conformis amb una nit. Tens més oportunitats per gaudir de manera gratuïta dels museus de la ciutat. 

Aprofita durant tot l’any aquests avantatges:

 • Entrada gratuïta cada diumenge, a partir de les 15.00 h, i el primer diumenge del mes, tot el dia

  Castell de Montjuïc 

  MUHBA (totes les seus, excepte MUHBA Park Güell) 

  Museu de Ciències Naturals de Barcelona - Centre Martorell d’Exposicions 

  Museu de Ciències Naturals de Barcelona - Jardí Botànic 

  Museu de Ciències Naturals de Barcelona - Parc del Fòrum

  Museu del Disseny - DHub 

  Museu Etnològic i de Cultures del Món. Seu Montcada 

  Museu Etnològic i de Cultures del Món. Seu Montjuïc 

  Museu Frederic Marès 

  Museu de la Música (també els dijous, de 18.00 a 21.00 h)

 • Entrada gratuïta cada diumenge, a partir de les 15.00 h

  Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB)

  El Born Centre de Cultura i Memòria

  Museu Marítim de Barcelona

  Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes

Patrocina

 • El Periódico

Col.laboren

 • Ajuntament de Badalona

 • Cornellà de Llobregat

 • Ajuntament d'Esplugues

 • Hospitalet de Llobregat

 • Ajuntament de Sant Adrià de Besos

 • Sant Joant d'Espí

 • Santa Coloma

Contacte

 • Oficina Ciutadana de la Cultura

  Palau de la Virreina (La Rambla, 99).
  De dilluns a diumenge de 10.15 a 20.15 h.
  Tel. 933 161 000.

 • Telèfon d’informació de l’Ajuntament de Barcelona, 010 (24 h)

  Gratuït.

  Trucades des de fora de l’àrea metropolitana de Barcelona

  Tel. 931 537 010.

  Tarifa ordinària.

 •