Museus iprogramació

Dissabte 18 de maig de 2019
Entrada lliure de 19 h a 1 h

Fundació Joan Miró

Parc de Montjuïc, s/n.
08038 Barcelona
Tel. 93 443 94 70
www.fmirobcn.org

EXPOSICIONS:

“Joan Miró. Col·lecció”
La Fundació Joan Miró és un espai singular, concebut amb la voluntat d’acostar l’art a tothom. La col·lecció de pintures, dibuixos, escultures i obres damunt paper que s’hi mostra és una de les més completes i permet fer un recorregut exhaustiu per totes les etapes de la cronologia vital i artística de Joan Miró. Així podem explorar, de manera transversal, la producció i el llenguatge personalíssim d’un dels artistes més influents del segle xx.

“Lina Bo Bardi dibuixa”
Aquesta exposició versa sobre el profund sentiment de connexió que l’arquitecta Lina Bo Bardi (1914-1992) va tenir amb el dibuix. Més que una eina de disseny, per ella el dibuix era un mitjà expressiu primordial alimentat per un fort sentit de la curiositat i el dubte. Malgrat que no va defensar mai que fos un llenguatge artístic independent, s’hi va abocar amb intencionalitat artística. Per ella, el dibuix era alhora nom i verb, resultat i procés, objecte i relació.

Für Alle Fälle: “Trapalladas, espantallos, farandulos”
El col·lectiu Für Alle Fälle (Vanesa Castro i Iñaki López) presenta una mostra de pràctiques d’autosuficiència tecnològica en el context rural gallec. El consolidat moviment maker és cada vegada més dependent d’altes tecnologies corporatives, mentre que ells han sabut trobar molts exemples de baixa complexitat i alta eficàcia. Davant necessitats concretes, aquests no-makers troben solucions senzilles, però carregades d’enginy i capacitat de resolució, impregnades de sabers tradicionals, casolans i amb el màxim aprofitament de recursos i materials propers, sovint reciclats o recuperats.

“Bo Bardi apareix en el Gaudí vist per Gomis”
Aquesta selecció de fotos de Joaquim Gomis d’alguns dels edificis més emblemàtics d’Antoni Gaudí està feta pensant en el que Lina Bo Bardi podria haver descobert en les obres de l’arquitecte català durant la seva visita a Barcelona el 1956.

ACTIVITATS:

De 19 a 23 h
Visites guiades
A la col·lecció, a l’exposició “Lina Bo Bardi dibuixa” i a l’edifici de la fundació.
Més informació a www.fmirobcn.org.

COM S’HI ARRIBA:

Metro: L2 i L3 (Paral·lel + Funicular de Montjuïc).
Bus: 55 i 150.

s'està carregant el mapa - espereu...

FUNDACIÓ JOAN MIRÓ 41.368427, 2.159629 Fundació Joan Miró Parc de Montjuïc, s/n. 08038 Barcelona www.fmirobcn.org