Museus iprogramació

Dissabte 19 de maig de 2018
Entrada lliure de 19 h a 1 h

Fundació Joan Miró

Parc de Montjuïc, s/n.
08038 Barcelona
Tel. 93 443 94 70
www.fmirobcn.org

EXPOSICIONS:

«Joan Miró. Col·lecció»
La Fundació Joan Miró és un espai singular, concebut per Joan Miró amb la voluntat d’apropar l’art a tothom. La col·lecció de pintures, dibuixos, escultures i obres damunt paper que es mostra a la Fundació és una de les més completes de Miró i permet fer un recorregut exhaustiu per totes les etapes de la seva cronologia vital i artística. A través d’una sèrie d’àmbits es pot explorar, de manera transversal, la producció i el llenguatge personalíssim d’un dels artistes més influents del segle xx. Aquests eixos temàtics il·lustren conceptes clau del pensament del temps i l’obra de Miró i mostren la voluntat de l’artista de transcendir la pintura convencional.

«Beehave»
On són les abelles? La desaparició massiva de les abelles de la mel en els últims anys ha despertat un interès creixent per l’apicultura urbana com a forma de renaturalitzar les ciutats. Beehave és un projecte expositiu a cura de Martina Millà que es fa ressò d’aquest debat -també entre els artistes contemporanis- i que presenta instal·lacions i obres en diversos suports d’artistes tant locals com internacionals que conviden els visitants a acostar-se de manera sensorial a diferents aspectes de l’univers de les abelles.

«Itō Shinsui. Tradició i modernitat»
A finals del segle XIX, el Japó travessava un procés de modernització que feia perillar les seves formes artístiques més tradicionals. Aquell univers d’«imatges del món flotant» es veia amenaçat per una creixent influència d’Occident, que, per la seva banda incorporava elements de la gràfica japonesa a la creació modernista. A inicis del segle XX, una sèrie d’artistes i editors revifaven aquell art tradicional japonès gràcies al shin hanga, un moviment artístic hereu de l‘ukiyo-e que aconseguiria preservar un espai per a la tradició dels gravats en el context dels nous temps dotant-los d’una nova sensibilitat. En aquesta exposició, la Fundació acull l’obra d’un dels grans mestres del shin hanga, Itō Shinsui, l’actitud artística i estètica del qual ens ajuda a fer evidents les relacions subtils i profundes entre l’obra de Joan Miró i el pensament i l’art japonesos.

«Bárbara Sánchez Barroso: L’Odissea»
En el seu projecte per a l’Espai 13, Bárbara Sánchez Barroso treballa a l’entorn del viatge com a metàfora d’una recerca personal, l’artista revisa el mite d’Odisseu amb la voluntat de desproveir-lo de tota èpica i de qualsevol component heroic, i el posa en relació amb un viatge que ella mateixa emprèn pel mar amb la voluntat de reconstruir els seus propis orígens. És un treball en què Sánchez Barroso explora les interseccions que es produeixen entre la ficció i el relat biogràfic, entre la literatura i la vida. 

ACTIVITATS:

De 19 a 23.30 h
Taller Vivim la ciutat!
Barcelona és una ciutat molt densa i, alhora, una de les que té menys espais verds. A l’Eixample, concretament, el 95% de superfície està construïda o asfaltada i només un 5% és de terra i transpira. Que passaria si aprofitéssim tots els espais lliures per reverdir-los (voreres, patis, balcons, terrats…)? Quines activitats hi podrien tenir lloc (horts urbans, zones d’esbarjo, cinema a la fresca…)? En aquest taller farem realitat una ciutat més verda i, per tant, més saludable per a tots i totes, i imaginarem quines activitats ens agradaria fer-hi!

De 19.30 a 23.30 h
Visites guiades
A la col·lecció, a l’exposició «Beehave» i a la fundació.
Consulteu els horaris i els idiomes a la web www.fmirobcn.org.

A les 21 i 23 h
Sonorització Alterbees
Activació de l’obra Alterbees, d’Alfonso Borragán: un conjunt de seixanta cilindres fonogràfics fets de cera d’abella on l’artista ha gravat les coordenades de llocs de reunió de persones en la freqüència d’aquests insectes. Durant els concerts, es reproduirà per al públic una selecció d’aquests cilindres.
Durada: 15 min

COM S’HI ARRIBA:

Metro: L2 i L3 (Paral·lel + Funicular de Montjuïc).
Bus: 55 i 150.