Museus iprogramació

Dissabte 18 de maig de 2019
Entrada lliure de 19 h a 1 h

La Virreina Centre de la Imatge

Palau de la Virreina
La Rambla, 99
08002 Barcelona
Tel. 93 316 10 00
barcelona.cat/lavirreina

EXPOSICIONS:

“August Sander. Fotografies de ‘Gent del segle xx’”
Aquesta mostra constitueix la panoràmica més important que l’Estat espanyol ha dut a terme sobre el projecte homònim d’August Sander (Herdorf, 1876 – Colònia, 1964), el qual ocupa una posició absolutament tutelar en la història de la fotografia, i “Gent del segle xx” (“Menschen des 20. Jahrhunderts”) és el seu projecte més llegendari. Un vast arxiu de tipologies professionals que reflecteix el teixit productiu de la societat alemanya entre els anys vint i finals dels cinquanta del segle passat, entre la república de Weimar i l’ocàs del nazisme després de la Segona Guerra Mundial.

Womankind (2010-2015)
És un projecte de llarg recorregut amb el qual María María Acha-Kutscher (Lima, 1968) investiga críticament els imaginaris que, des del naixement de la fotografia, van construir una història visual de les dones paternalista i discriminatòria. El seu mètode consisteix a resignificar nombroses imatges d’arxiu i introduir-hi modificacions formals subtils. Així, com en la faula cinematogràfica d’Agnès Varda, podríem sostenir que Acha-Kutscher es converteix en una “espigoladora” dels detritus engolits per aquella hegemonia cultural masculina, heterosexual i de raça blanca que, entre finals del segle xix i començaments del xx, va confeccionar els estereotips visuals, literaris i públics de la dona.

“Ignasi de Solà-Morales. Arquitectura i crítica”
Aquesta exposició presenta, per primera vegada en un context museogràfic, una àmplia selecció de materials procedents de l’arxiu personal de l’arquitecte. Es tracta de documents de treball, apunts i conferències, diàlegs i projectes —la majoria, inèdits— que no només són testimoni d’una biografia intel·lectual, sinó també del desenvolupament de l’arquitectura a Catalunya durant les últimes tres dècades del segle xx, de l’entramat d’institucions que van sorgir en aquell període i dels vincles amb els corrents internacionals.

COM S’HI ARRIBA:

Metro: L1 (Catalunya), L3 (Liceu) i L4 (Jaume I).
Bus: 59 i 91.
FGC: Catalunya.
Renfe: Pl. Catalunya.

s'està carregant el mapa - espereu...

LA VIRREINA CENTRE DE LA IMATGE 41.382412, 2.171726 La Virreina Centre de la Imatge Palau de la Virreina La Rambla, 99 08002 Barcelona barcelona.cat/lavirreina