Museus iprogramació

Dissabte 15 de maig de 2021

Reserva d’entrades

La Virreina Centre de la Imatge

Palau de la Virreina
La Rambla, 99
08002 Barcelona
Tel. 933 161 000
barcelona.cat/lavirreina

EXPOSICIONS:

“Nanni Balestrini. La violència il·lustrada”

Presentem, per primera vegada a l’Estat, un recorregut exhaustiu sobre la trajectòria artística, política i editorial d’un dels intel·lectuals més rellevants i implicats en els processos de dissidència estètica i ideològica empresos a Itàlia a partir dels anys seixanta. Amb nombrosos documents inèdits, procedents del seu arxiu personal.

“Joseph Beuys. Pedagogia radical, democràcia directa i plàstica social”

Xaman i clown, apòstol inaugural i, alhora, missatger crepuscular. La vida i l’obra de Beuys ofereixen, avui dia, un triple desafiament no sempre llegible per als espectadors contemporanis: com treballen la provocació els artistes, quines temptacions al cinisme els assalten i fins a quin punt un desordre reinventa l’esfera pública.

“Anna Oswaldo Cruz. Persona”

Al principi dels anys noranta, aquesta fotògrafa va retratar una sèrie d’escriptors, artistes i intel·lectuals que, vistos en perspectiva, configuraven un cert camp cultural barceloní. Ara ha fotografiat un nou grup d’activistes, arquitectes, poetes i cineastes, entre d’altres, que documenten les transformacions de la nostra esfera pública.

“Jo Sol. La nit incandescent: viatge al fons del voler viure”

Aquesta mostra aplega tres veus diferents i un mateix viatge. El cineasta Jo Sol, la fotògrafa i muntadora Afra Rigamonti i el filòsof Santiago López Petit exploren el repte que suposa el voler viure: com oposem, a l’imperatiu de la normalitat, la potència de les anomalies?

ACTIVITAT:

A les 19.00 h

Recital La poesia fa male.

Deu poetes s’expressaran inspirant-se en l’exposició “La violència il·lustrada”.

Durada: 2 h

COM S’HI ACCEDEIX:

Cal fer reserva prèvia per al recital aquí.

COM S’HI ARRIBA:

Metro: L3 (Liceu).
Bus: 14, 59 i 91.
FGC: Catalunya.
Renfe: Pl. Catalunya.
Bicing: estacions 55 (la Rambla, 80) i 480 (Floristes de la Rambla).

s'està carregant el mapa - espereu...

LA VIRREINA CENTRE DE LA IMATGE 41.382412, 2.171726 La Virreina Centre de la Imatge Palau de la Virreina La Rambla, 99 08002 Barcelona barcelona.cat/lavirreina