Museus iprogramació

Dissabte 20 de maig de 2017
Entrada lliure de 19 h a 1 h

Museu Blau – Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Parc del Fòrum
Pl. Leonardo da Vinci, 4 i 5
08019 Barcelona
Tel. 93 256 60 02
http://museuciencies.cat/visitans/museu_blau/

EXPOSICIONS:

«Planeta Vida»
L’exposició de referència del Museu Blau interpreta la Terra actual com a resultat de la interacció entre l’ambient químic i físic del planeta i els éssers vius. Els rius, les muntanyes i els oceans estan íntimament relacionats amb els organismes que hi viuen i tots junts formen un ecosistema global que actua regulant les condicions del planeta. Aquesta visió de conjunt de la Terra i de la vida, que integra totes les disciplines de les ciències naturals, és l’eix vertebrador d’aquesta mostra que s’estructura en tres àmbits: La biografia de la Terra, La Terra avui i Les illes de ciència. A més a més, l’exposició presenta importants millores d’accessibilitat als continguts per a cecs o discapacitats visuals. A les 17 taules interactives de l’exposició, on es mostren un total de 50 objectes que es poden tocar lliurement –entre peces originals i maquetes– s’han implementat esquemes en relleu de les peces, així com textos en grans caràcters i en braille (català).

«Spinosaurus: el gegant perdut del Cretaci»
Aquesta exposició temporal presenta al Museu Blau de Barcelona el primer dinosaure adaptat per nedar que es coneix i el més gran entre els dinosaures carnívors. La mostra, organitzada per la National Geographic Society amb la col·laboració de la Universitat de Chicago, s’ha complementat amb fòssils de les col·leccions del Museu, que inclouen restes d’aquest singular dinosaure. Una rèplica de l’esquelet de mida real ocupa l’espai central de l’exposició i es presenta envoltada de models, fòssils i audiovisuals, que recreen la fauna i l’ecosistema del nord d’Àfrica en el període Cretaci, fa 95 milions d’anys, quan la zona era un immens delta fluvial. També podrem descobrir com les modernes tecnologies aplicades a la paleontologia han fet possible la reconstrucció de l’esquelet, així com la recreació d’un model a escala real que s’ha instal·lat a la plaça del Fòrum, davant de l’entrada del Museu.

«PèlaPèl»
El repte que s’ha proposat l’artista Olga Muñoz és captar en plans molt propers, pèl a pèl, el ritme vital d’uns animals domèstics que, a través de la seva mirada precisa, converteix gairebé en abstraccions peludes.

ACTIVITATS:

De 19 a 1 h
Estrena’t al Blau!
Deu espectacles diferents de música, ball, dansa i una jam session col·lectiva a càrrec d’entitats i artistes veïns. Una experiència cultural km 0.

COM S’HI ARRIBA:

Metro: L4 (Maresme – Fòrum).
Bus: 43, H16, 7, 36 i 99; Bus turístic: ruta verda; i B23.
Tram Besòs: T4 (Fòrum).
Bicing: Estacions 158 (Rbla. Prim) i 160 (Av. Eduard Maristany, 1).