Museus iprogramació

Dissabte 18 de maig de 2019
Entrada lliure de 19 h a 1 h

Museu Can Tinturé. MEL

Església, 36
08950 Esplugues de Llobregat
Tel. 93 470 02 18
www.museus.esplugues.cat

EXPOSICIONS:

“Can Tinturé, col·lecció de rajoles de mostra Salvador Miquel”
La visita a Can Tinturé descobreix un objecte senzill, la rajola de mostra, i desperta la consciència dels visitants sobre un element quotidià que ha esdevingut objecte de museu. Aquest és el primer i únic exemple de museu monogràfic dedicat a les rajoles de mostra. La col·lecció, bàsicament de rajola catalana, abraça des del segle XIV fins a mitjan segle XIX. Gran part de la col·lecció prové de la col·lecció Salvador Miquel.

“La ceràmica en temps de la Catedral del Mar”
Ens transportem fins a la baixa edat mitjana amb una mostra de ceràmica de producció catalana dels segles XIV i XV. Plats, escudelles, llànties, olles o impressionants gerres d’embarcar permeten acostar-se als obradors terrissaires del temps de la Catedral del Mar. En aquesta exposició té especial interès i protagonisme l’anomenada ceràmica de volta. Aquelles peces amb les quals es farcien les voltes de les grans edificacions que sovint eren exemplars de rebuig.

ACTIVITATS:

De 19 a 21 h
Taller familiar Plats pintats
Per acostar els petits i les petites a la ceràmica medieval, protagonista a les sales de Can Tinturé durant la primavera, a l’exposició “La ceràmica en temps de la Catedral del Mar”, us proposem un taller de pintura. Els nens i les nenes podran fer la seva pròpia versió dels plats de ceràmica de la mostra.
Durada: 2 h

De 22 a 24 h
Recital Melodies en temps de la Catedral del Mar
Les sales del museu Can Tinturé ens transporten fins a la baixa edat mitjana a través de l’exposició “La ceràmica en temps de la Catedral del Mar”. En aquesta nit tan especial, us proposem una visita diferent: els plats, càntirs o aiguamans exposats dialoguen amb la música medieval de Ferran Pisà. Un recital de peces d’origen baixmedieval que el músic mallorquí ha recuperat en la seva llarga trajectòria, interpretades amb tiorba o viola.
Diverses sessions de 20 min

A partir de les 22 h
La nit esotèrica
La Nit dels Museus coincideix amb La nit esotèrica d’Esplugues, on s’organitzen diferents activitats vinculades a l’esoterisme i a l’astronomia a l’entorn de Can Tinturé: correfocs, concerts, numerologia, taller familiar, etc.
Durada: 3 h

COM S’HI ARRIBA:

Bus: 57, 63, 67, 68, 78, EP1, EP2, JM, N12, N14 i P1.
Tram: T1, T2 i T3 (Pont d’Esplugues).

s'està carregant el mapa - espereu...

MUSEU CAN TINTURÉ. MEL 41.378867, 2.086854 Museu Can Tinturé. MEL Església, 36 08950 Esplugues de Llobregat www.museus.esplugues.cat