Museus iprogramació

Dissabte 20 de maig de 2017
Entrada lliure de 19 h a 1 h

Museu de Cultures del Món de Barcelona

Montcada, 12-14
08003 Barcelona
Tel. 93 256 23 00
www.bcn.cat/museuculturesmon

EXPOSICIONS:

«Les col·leccions del museu: les campanyes i els viatges»
Les col·leccions del Museu de Cultures del Món de Barcelona estan constituïdes, fonamentalment, pels fons no occidentals del Museu Etnològic de Barcelona. Des de la seva creació, el Museu Etnològic va procurar incrementar els fons a través de viatges i campanyes d’expedicions etnologicoantropològiques a diferents indrets d’Àfrica, d’Amèrica, d’Àsia i d’Oceania planificades des del Museu. Aquestes expedicions es plantejaven a partir d’una metodologia basada en el treball de camp en el lloc, amb la recollida i l’estudi directe de dades, la recollida de documentació fotogràfica i audiovisual i la recopilació d’objectes, tot plegat convenientment documentat en quaderns de camp.

«Ikunde. Barcelona, metròpoli colonial»
Prenent com a fil conductor la creació d’Ikunde enmig de la selva tropical, l’exposició pretén revisar el lligam complex i ambigu trenat entre Barcelona i Guinea. Durant la dècada de 1970, Barcelona experimentava un clima d’incertesa. Floquet de Neu, acabat d’arribar de la Guinea, s’erigia com una nova icona atractiva i moderna, un dels més cèlebres ambaixadors de la ciutat i personatge destacat d’un relat que només canviaria definitivament amb l’organització del Jocs Olímpics de 1992.

CREACIÓ&MUSEUS:

A les 20 i 22 h
Avenida Paradise, dansa contemporània
En Avenida Paradise conflueixen diferents esdeveniments que hem viscut, vides que es creuen i es transformen a causa de la globalització i l’evolució tecnològica dels últims 20 anys. Els mitjans de comunicació de massa, els viatges de baix cost, el WhatsApp i l’accés immediat a la informació han transformat la manera de comunicar-nos amb una rapidesa superior a la nostra capacitat d’adaptació als canvis. Cal preguntar-nos sobre quins pilars estem construint aquest nou món? O potser es tracta d’una arquitectura efímera que es pot esfondrar en qualsevol moment? Una proposta de Javier Guerrero i el Graner dins el programa Creació & Museus. Durada: 18 min.

COM S’HI ARRIBA:

Metro: L4 (Jaume I), L1 (Arc de Triomf) i L3 (Liceu).
Bus: 45, 120, V15 i V17 (Via Laietana – Argenteria); 120 (Princesa – Montcada); 39, 51 i H14 (Parc de la Ciutadella – Pg. Picasso); 14, 51, 59, H14, V15 i D20 (Pla de Palau); 39, 40, 42, 51, H16, B25 i B20 (Pg. de Lluís Companys – Arc de Triomf).