Museus iprogramació

Dissabte 18 de maig de 2019
Entrada lliure de 19 h a 1 h

Museu de la Música

L’Auditori. Lepant, 150
08013 Barcelona
Tel. 93 256 36 50
barcelona.cat/museumusica

Descobreix una col·lecció amb més de cinc-cents instruments en exposició de diverses èpoques i procedències. Música, imatge i text. L’exposició permanent del museu proposa un viatge per la història i les cultures musicals de manera amena i participativa. Hi destaquen les col·leccions de guitarres i de teclats històrics, la sala dedicada als músics catalans i la sala d’interactius, on els visitants poden manipular instruments i entendre per què sonen.
EXPOSICIONS:

“Les guitarres d’en Quico Pi de la Serra”
Aquesta exposició mostra la magnífica col·lecció de guitarres que Quico Pi de la Serra, un dels músics de més relleu en la història sonora i col·lectiva del país, ha anat recollint en diversos continents durant la seva trajectòria vital. Objectes tots ells íntimament lligats a la seva labor musical i la seva experiència artística i de vida.

“18 moments estel·lars de la música simfònica a Barcelona”
Mostra situada a l’espai exterior del Museu que rememora alguns dels grans moments de la música simfònica a Barcelona, amb noms com Mozart, Stravinsky, Chopin, Pau Casals, Richard Strauss, Berg, Britten, Messiaen o Alícia de Larrocha, que durant dos-cents anys han compost el llegat musical de la ciutat.

“RRR”
L’artista plàstic Frederic Amat, autor de la imatge gràfica de la temporada actual de L’Auditori, el grup de música experimental Cabo San Roque i Marcos Moran, de La Veronal, van unir els seus talents en l’espectacle RRR de la programació Escenes de L’Auditori. Ara el Museu n’exposa les escultures musicals i el document audiovisual.

ACTIVITATS:

De 18.30 a 21 h
Pep Domènech: concert-ball amb pianola
El pianolista Josep Domènech farà sonar una pianola Aeolian centenària restaurada, que ens transportarà al Paral·lel dels anys trenta, l’avinguda més sorollosa, teatral i festiva de la ciutat de finals del segle XIX i principis del XX, l’artèria de la faràndula on es trobaven els obrers i els senyoritos, còmics i coristes, cambrers, soldats, venedors, mags i un llarg etcètera. Veniu a escoltar el seu so i animeu-vos també a ballar!
Diverses sessions de 30 min.

De 21 a 24 h
Participa a Et donem motius per tocar el piano
Et convidem a gaudir de l’experiència de tocar el piano a partir d’algunes peces del repertori de l’arxiu històric del Museu. Siguis o no pianista, atreveix-te a tocar-les i deixa’t endur per les seves notes.

De 21 a 23 h
Sessions de jazz amb Txema Riera Quartet Feat
Txema Riera i la banda de música que l’acompanya, Víctor Correa, al saxo; Dani Pérez, a la guitarra, i Roger Gutiérrez, a la bateria, presenten una proposta de jazz modern, contemporani i fresc després de la publicació de Terror, el seu primer disc com a hammondista.
Durada: 30 min

COM S’HI ARRIBA:

Metro: L1 (Marina o Glòries) i L2 (Monumental).
Bus: 6, 7, 54, 62, 92, H12, V21 i N0, N2, N3, N7 i N11.
Tram: Auditori-Teatre Nacional.
Renfe: El Clot-Aragó i Arc de Triomf.
Bicing: estacions d’av. Meridiana-Padilla; Ribes-Padilla i Ribes-Marina.

s'està carregant el mapa - espereu...

MUSEU DE LA MÚSICA 41.398670, 2.185274 Museu de la Música L’Auditori. Lepant, 150 08013 Barcelona www.museumusica.bcn.cat