Museus iprogramació

Dissabte 15 de maig de 2021

Reserva d’entrades

Museu del Disseny de Barcelona

Pl. Glòries Catalanes, 37-38
08018 Barcelona
Tel. 932 566 800
museudeldisseny.barcelona.cat

EXPOSICIONS:

“Del món al museu. Disseny de producte, patrimoni cultural”

Expliquem com i per què els més de dos-cents objectes exposats han arribat a adquirir la categoria de patrimoni cultural. I així oferim una panoràmica del millor disseny de producte que s’ha dut a terme al nostre país durant les últimes dècades.

“Extraordinàries! Col·leccions d’arts decoratives i arts d’autor (segles III-XX)”

Us proposem un itinerari, del segle III al segle XX, entre les diverses col·leccions d’arts decoratives conservades al museu, de ceràmica, teixits, mobiliari, vidres, miniatures, rellotges, papers pintats… tot destacant el valor de les col·leccions i permetent establir diferents relacions entre elles.

“Modernisme, cap a la cultura del disseny”

La mostra aporta una nova interpretació del modernisme partint del paper protagonista que hi van tenir les arts decoratives i aplicades, artesanes i industrials. S’hi fixa com el moviment inicial de la cultura del disseny, l’emmarca en el context europeu i en destaca els nexes i la singularitat del cas català.

“El cos vestit. Siluetes i moda (1550-2015)”

Siluetes, volums, proporcions i mesures han variat al llarg de la història, sempre seguint imperatius que la moda ha dictat a l’estètica del cos. Us proposem una lectura de la col·lecció d’indumentària prenent com a premissa que la morfologia del cos és el suport del vestit, i que aquest genera una silueta i un volum artificials.

“Dissenyes o treballes? La nova comunicació visual. 1980-2003”

Mostra de vora sis-cents treballs gràfics de la Col·lecció del Museu, de més de dos-cents professionals representatius d’una època d’extraordinària vitalitat. El boom dels anys vuitanta, l’explosió de la cultura popular i consolidació professional dels noranta, i el sorgiment de noves perspectives i especialitats als primers 2000.

COM S’HI ACCEDEIX:

Cal fer reserva prèvia aquí.

COM S’HI ARRIBA:

Metro: L1 (Glòries).
Bus: 7, 60, 92, 192, H12, V23 i V25.
Tram: Glòries.
Bicing: estació d’av. Meridiana – metro Glòries.

s'està carregant el mapa - espereu...

MUSEU DEL DISSENY DE BARCELONA 41.402446, 2.188099 Museu del Disseny de Barcelona Pl. de les Glòries Catalanes, 37-38 08018 Barcelona museudeldisseny.barcelona.cat