Museus iprogramació

Dissabte 18 de maig de 2019
Entrada lliure de 19 h a 1 h

Museu del Disseny de Barcelona

Disseny Hub Barcelona. Pl. Glòries Catalanes, 37
08018 Barcelona
Tel. 93 256 68 00
museudeldisseny.barcelona.cat

EXPOSICIONS:

“Modernisme, cap a la cultura del disseny”
La mostra aporta una nova interpretació del modernisme partint del paper protagonista que hi van tenir les arts decoratives i aplicades, artesanes i industrials. S’hi fixa com el moviment inicial de la cultura del disseny, l’emmarca en el context europeu i en destaca els nexes i la singularitat del cas català.

“Emergència! Dissenys contra la covid-19”
L’exposició és el resultat de la selecció de les múltiples iniciatives que des del món del disseny han donat una resposta ràpida a les necessitats urgents de la crisi sanitària i social causada per la pandèmia de la covid-19.

“Extraordinàries! Col·leccions d’arts decoratives i arts d’autor (segles III-XX)”
Us proposem un itinerari, del segle III al segle XX, entre les diverses col·leccions d’arts decoratives conservades al museu, de ceràmica, teixits, mobiliari, vidres, miniatures, rellotges, papers pintats… tot destacant el valor de les col·leccions i permetent establir diferents relacions entre elles.

“El cos vestit. Siluetes i moda (1550-2015)”
Siluetes, volums, proporcions i mesures han variat al llarg de la història, sempre seguint imperatius que la moda ha dictat a l’estètica del cos. L’exposició proposa una lectura de la col·lecció d’indumentària prenent com a premissa que la morfologia del cos és el suport del vestit, i que aquest genera una silueta i un volum artificials.

“Del món al museu. Disseny de producte, patrimoni cultural”
En gairebé tot el que fem al llarg del dia utilitzem objectes. Per seure, per fer la bugada, per veure’ns-hi… Són objectes de múltiples dissenys i funcions que ens han acompanyat al llarg de la vida i que canvien a mesura que el món canvia.

“Dissenyes o treballes? La nova comunicació visual. 1980-2003”
Mostra de vora sis-cents treballs gràfics de més de dos-cents professionals representatius d’una època d’extraordinària vitalitat als anys vuitanta, d’explosió de la cultura popular i consolidació professional als anys noranta, i del sorgiment de noves perspectives i especialitats a la primera dècada del 2000.

COM S’HI ACCEDEIX:

Per tal de garantir la seguretat durant la visita, s’han aplicat mesures seguint les recomanacions sanitàries. Cal que us informeu prèviament aquí.

COM S’HI ARRIBA:

Metro: L1 (Glòries).
Bus: 7, 60, 92, 192, i H12.
Tram: Glòries.
Bicing: Estacions d’av. Meridiana, 66, i Bolívia, 76.

s'està carregant el mapa - espereu...

MUSEU DEL DISSENY DE BARCELONA 41.402446, 2.188099 Museu del Disseny de Barcelona Pl. de les Glòries Catalanes, 37-38 08018 Barcelona museudeldisseny.barcelona.cat