Museus iprogramació

Dissabte 19 de maig de 2018
Entrada lliure de 19 h a 1 h

Museu Etnològic i de Cultures del Món-Montcada

Montcada, 12-14.
08003 Barcelona.
Tel. 93 256 23 00
www.bcn.cat/museuculturesmon

EXPOSICIONS:

«Les col·leccions del museu: les campanyes i els viatges»
Les col·leccions del Museu de Cultures del Món de Barcelona estan constituïdes, fonamentalment, pels fons no occidentals del Museu Etnològic de Barcelona. Des de la seva creació, el Museu Etnològic va procurar incrementar els fons a través de viatges i campanyes d’expedicions etnologicoantropològiques a diferents indrets d’Àfrica, d’Amèrica, d’Àsia i d’Oceania planificades des del Museu. Aquestes expedicions es plantejaven a partir d’una metodologia basada en el treball de camp en el lloc, amb la recollida i l’estudi directe de dades, la recollida de documentació fotogràfica i audiovisual i la recopilació d’objectes, tot plegat convenientment documentat en quaderns de camp.

«Ifni. La mili africana dels catalans»
Ifni, un petit i feréstec enclavament espanyol a la costa meridional del Marroc, no gaire lluny de la colònia del Sàhara, fou el destí inesperat de milers de soldats de lleva al llarg de tres dècades. L’exposició pretén explorar l’experiència viscuda pels joves catalans que foren soldats de lleva destinats a Ifni, mitjançant testimonis reals, elements i objectes que ens remunten a aquells anys i paratges.

«Catazònia: les empremtes dels caputxins catalans a l’Amazones»
Teniu idea del paper fonamental que, a finals del segle XIX i principis del segle XX, van jugar els frares caputxins a les conques amazòniques? Doncs van ser un gran suport per a la població indígena, la cultura i forma de vida de la qual van documentar a bastament.

CREACIÓ&MUSEUS:

A les 20, 21.30 i 23 h
Assajar és de covards, tres sessions d’improvisació
Un xou de presentació, una lectura escenificada i una jam session actoral, a càrrec de la cia. Casa Real. Tres peces en total on es potencien els dramaturgs catalans i la improvisació escènica d’actors professionals, amb lectures escenificades i músics en directe. Són sessions de jams actorals i concerts a partir de textos inèdits de dramaturgs residents a Catalunya. Una proposta del Teatre Tantarantana dins el programa Creació&Museus.
Durada: 45 min

COM S’HI ARRIBA:

Metro: L4 (Jaume I), L1 (Arc de Triomf) i L3 (Liceu).
Bus: 14, 39, 40, 42, 45, 51, 59, 120, B20, B25, D20, H14, H16, V15 i V17.
Bicing: Pça. Ramon Berenguer el Gran, 1; Av. de la Catedral, 6 i Comerç, 36.