Museus iprogramació

Dissabte 18 de maig de 2019
Entrada lliure de 19 h a 1 h

Museu d’Història de Catalunya

Pl. Pau Vila, 3
08039 Barcelona
Tel. 93 225 47 00
www.mhcat.cat

EXPOSICIONS:

La memòria d’un país
L’exposició permanent del Museu d’Història de Catalunya mostra la història mil·lenària dels homes i les dones que han viscut a les terres que avui coneixem amb el nom de Catalunya: des de la prehistòria fins al segle XXI.

“Moda i modistes”
En aquesta exposició sobre la moda femenina a Catalunya durant el segle XX, envoltats de vestits, patrons, glassetes, teixits, eines, objectes i documentació, ens fixem en el testimoni de les modistes, protagonistes de la inserció de les dones en el món laboral i empresarial durant el segle passat. I parlem de la modisteria, un ofici complex que requereix coneixements, destresa i dedicació i que s’ha mogut en l’anonimat i la invisibilitat. L’exposició inclou els fons de la Col·lecció Antoni de Montpalau i tanca la trilogia iniciada amb “Barcelona alta costura” i “Barcelona prêt-à-porter, 1958-2008. Mig segle d’indústria i moda”.

“L’art de la ciència. Jordi Sabater Pi”
Jordi Sabater Pi (1922-2009), més enllà de descobrir el Floquet de Neu, el goril·la albí que va viure gairebé quaranta anys al Zoo de Barcelona, va ser un primatòleg reconegut internacionalment. Vine a veure alguns dels seus dibuixos originals i descobreix el Sabater artista, dibuixant i fotògraf detallista que, de manera incansable, a les seves llibretes prenia apunts d’anatomia, mesures, colors, retrats, tatuatges i expressions de gran interès científic i alhora de gran bellesa.

ACTIVITATS:

De 17 a 21 h
Taller de dibuix Artistes per un dia
Petits i grans podran pintar un mural gegant sobre tela i bastidor que l’il·lustrador Toni Ortiz haurà dibuixat inspirant-se en les exposicions del museu, i fer d’artistes per un dia.

De 19 a 1 h
Participa al Taller de la modista
A l’espai lúdic de l’exposició “Moda i modistes”, es podrà crear una col·lecció de moda pròpia amb els vuit maniquins per vestir. Per a tots els públics

De 20 a 23 h
Visites guiades a l’exposició “Moda i modistes”
Cada hora. Durada: 1 h

De 20 a 24 h
Visites dinamitzades Vestint la història
Al vespre, a l’exposició permanent del museu podrem vestir-nos com ho feien els nostres avantpassats per comprovar com ha anat canviant el vestit al llarg dels temps. Els vestits ens parlen de la cultura, els costums i les maneres de viure de cada societat. A través d’ells coneixerem diferents moments de la nostra història. Les dinamitzacions tindran lloc de manera simultània a les diverses èpoques de la història. Per a tots els públics.

COM S’HI ARRIBA:

Metro: L4 (Barceloneta).
Bus: 39, 45, 51, 59, 120, D20,H14, V13, V15, V17, bus turístic (línia vermella) i Barcelona City Tour (ruta est).
Renfe: Estació de França.
Bicing: Estació de Pl. Pau Vila.

s'està carregant el mapa - espereu...

MUSEU D’HISTÒRIA DE CATALUNYA 41.380842, 2.185646 Museu d’Història de Catalunya Pl. Pau Vila, 3 08039 Barcelona www.mhcat.cat