Museus iprogramació

Dissabte 19 de maig de 2018
Entrada lliure de 19 h a 1 h

Museu d’Història de Catalunya

Pl. Pau Vila, 3
08039 Barcelona
Tel. 93 225 47 00
www.mhcat.cat

EXPOSICIONS:

«La Memòria d’un país»
L’exposició permanent del Museu d’Història de Catalunya mostra la història mil·lenària dels homes i dones que han viscut en les terres que avui coneixem amb el nom de Catalunya: des de la prehistòria fins al segle XXI.

«Verdaguer segrestat. La utilització del mite durant el franquisme»
El govern de Franco, des del primer moment, va presentar Verdaguer com un geni de la nació espanyola. Com i per què es va utilitzar aquesta icona de la catalanitat per legitimar el govern franquista? Quins en van ser els protagonistes? Quina imatge tindríem del poeta si res d’això no hagués passat? La mostra es proposa il·luminar algunes d’aquestes qüestions i plantejar-ne d’altres. L’exposició abraça el període que va de la Segona República a l’inici de la Transició (1931-1977) i a través d’una recerca exhaustiva d’articles periodístics, imatges, enregistraments i correspondència mostra com el poeta va ser instrumentalitzat pel franquisme. 

ACTIVITATS:

De 19 a 24 h
Pessics d’història
Visites dinamitzades en diferents espais del museu.

De 19 a 1 h
Com si hi haguessis estat

Instal·lació de 9 photocalls al llarg de l’exposició permanent del museu que retraten diferents moments de la història. Hi podràs posar la cara per fer-te una foto com si haguessis estat en la prehistòria, a Pompeya en l’època romana, protagonista d’un amor cortès, en una recepció de Marco Polo a orient, en la presentació de les teories de Galileo Galilei, en les protestes de les sufragistes angleses a Londres, en una emissora de ràdio dels anys 50, com si haguessis estat el primer home que va trepitjar la lluna o en la caiguda del mur de Berlín.

COM S’HI ARRIBA:

Metro: L4 (Barceloneta).
Bus: 39, 45, 51, 59, 120, D20,H14, V13, V15 i V17.
Renfe: Estació de França.
Bicing: Estació de Pl. Pau Vila.