Museus iprogramació

Dissabte 18 de maig de 2019
Entrada lliure de 19 h a 1 h

Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes

Bda. Monestir, 9
08034 Barcelona
Tel. 93 256 34 34
monestirpedralbes.bcn.cat

Visita lliure al Monestir fundat el 1326 i inauguració del nou Claustre dels Gats.
EXPOSICIONS:

“El monestir de Pedralbes. Els tresors del monestir”
Aquesta exposició presenta, després d’una tasca extensa i exhaustiva de restauració i conservació, una col·lecció única d’obres d’art, mobiliari i objectes litúrgics i seculars procedents del tresor del monestir, aplegada al llarg dels segles per la comunitat de monges clarisses del Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes.

“Murals divins”
La mostra coincideix amb la reobertura de la capella de Sant Miquel, restaurada recentment, i proporciona claus per mirar les pintures que decoren l’espai amb ulls nous. Així, “Murals divins” ens apropa al significat artístic i devocional de la capella i ens permet imaginar l’impacte que devia causar en les persones que la contemplaven fa gairebé set-cents anys. La intervenció dels conservadors restauradors ha posat en relleu la vàlua artística d’un dels conjunts pictòrics més destacats del gòtic català que es conserva en el lloc per al qual va ser concebut.

“Claustre dels Gats”
Un cop enllestides les obres de restauració s’obre al públic l’antic safareig del monestir a tocar de la cuina. Justament la proximitat a aquest espai va fer que el claustre fos transitat freqüentment per gats, i d’aquí el nom. Descobreix un espai d’origen medieval que amb el pas dels segles es va anar transformant.

ACTIVITATS:

De 19 a 22.30 h
Visites guiades al monestir
El recorregut per diferents estances que han emparat el dia a dia de les monges des de l’edat mitjana ens acostarà a una manera de viure que ha desafiat el pas del temps. La visita al monestir ofereix l’oportunitat de contemplar l’arquitectura i les obres d’art que formen part del seu ric patrimoni i de comprendre com era la vida en clausura en un monestir medieval.
Cada 30 min. Durada: 45 min

A les 21.15, 22 i 22.45 h
Contacontes Tanta roba i tan poc sabó
Contes i cantarelles sobre bugaderes i dones d’aigua al safareig del Claustre dels Gats. Susana Tormo explicarà històries que ajudaven a passar millor la feina feixuga i desagraïda de fer la roba neta. Històries que s’escoltaven tot ensabonant, picant, esbandint i assolellant la bugada.
Durada: 20 min

COM S’HI ARRIBA:

Metro: L3 (Maria Cristina i Palau Reial).
Bus: 63, 68, 78, H4, V5 i bus turístic (ruta blava).
Tram: Pius XII.
FGC: Reina Elisenda.
Bicing: estació 303 (Cavallers, 66).

s'està carregant el mapa - espereu...

REIAL MONESTIR DE SANTA MARIA DE PEDRALBES 41.395337, 2.112065 Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes Baixada del Monestir, 9 08034 Barcelona monestirpedralbes.bcn.cat