Museus iprogramació

Dissabte 19 de maig de 2018
Entrada lliure de 19 h a 1 h

Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes

Baixada del Monestir, 9
08034 Barcelona
Tel. 93 256 34 34
http://monestirpedralbes.bcn.cat

EXPOSICIONS:

«El monestir de Pedralbes. Els tresors del monestir»
La nova presentació de la col·lecció dels tresors del monestir té per objectiu posar en valor l’antic dormidor de la comunitat, espai que acull la mostra, i la col·lecció mateixa. Una nova disposició i il·luminació de les peces, així com una senyalització que compleix criteris d’accessibilitat, permet al públic fruir de la simplicitat i grandiositat de l’espai alhora que contempla els objectes d’una col·lecció única d’obres d’art, mobiliari i objectes litúrgics i seculars procedents del tresor del monestir, conservats i restaurats al llarg dels segles per la comunitat de monges clarisses.

«Plantes, remeis i apotecaris. El jardí medieval del monestir de Pedralbes»
Una aproximació a una ciència que es va desenvolupar a l’edat mitjana a partir dels principis bàsics de la medicina grega i romana i les aportacions de la cultura araboislàmica, i que prenia la natura com a punt de partida de la seva acció. Com a part essencial d’aquesta exposició, es presenta al claustre del monestir la recreació hipotètica d’un herbari medieval, en el qual es troben representades moltes de les plantes que les religioses devien cultivar o adquirir per elaborar remeis per a les germanes malaltes.

«El museuet del Monestir»
Reobrim les dependències de les claraboies del monestir amb l’exposició permanent d’una part del llegat de Sor Eulària Anzizu, la relacionada amb la sensibilitat artística de la religiosa, que la va portar a ser promotora i mecenes de la restauració del conjunt monumental. Sor Eulària també va posar en valor la capella de Sant Miquel, al claustre del monestir, i va organitzar l’any 1902 el museu a la cel·la de l’Àngel de les claraboies, l’anomenat Museuet, al lloc on ara presentem una evocació del què va ser. En aquest primer museu hi ha l’origen de l’actual Museu del Monestir de Pedralbes. La intensa activitat cultural de Sor Eulària s’emmarca en la voluntat de recuperar els testimonis materials de la història de la comunitat i de protegir un patrimoni, exemple d’una part de la història del país. 

ACTIVITAT:

De 19 a 22.30 h
Visites guiades al monestir
Descobreix el claustre sota la llum de les estrelles. També pots contemplar l’arquitectura i les obres d’art que formen part del seu ric patrimoni i de comprendre com era la vida en clausura en un monestir medieval.
Cada 30 min. Durada: 45 min

COM S’HI ARRIBA:

Metro: L3 (Palau Reial).
Bus: 63, 78, H4, V5 i Bus turístic, línia blava.
Tram: Pius XII.
FGC: Reina Elisenda.
Bicing: 303 (Cavallers, 67).