La Rambla a l'alçada de la Font de Canaletes completament buida
La Rambla a l'alçada de la Font de Canaletes completament buida

La recuperació de la Rambla com a eix de la ciutat és una prioritat del mandat per aconseguir que sumi a la promoció i a la diversificació econòmica i comercial, i que també impulsi les activitats culturals per reconnectar amb el veïnat de la ciutat i afavorir-hi el passeig i les trobades. A més, la nova ordenació millorarà l’accessibilitat i la connectivitat entre els barris del Raval i el Gòtic.

Aquí trobaràs la informació més rellevant del procés de remodelació de la Rambla, una actuació urbanística integral, tant física com social, cultural i econòmica.

Render
Render

Sabies que...?

  • Obres 2027

    Serà l’any d’acabament de les obres

  • Cost 55,6 M.€

    És el cost estimat de la nova Rambla

  • Persones +70

    Són els agents socials i culturals implicats

L'obra

El passeig de Barcelona

Es preveu executar les obres de forma longitudinal a tot el tram de la Rambla, fet que permet reduir la durada de l’obra si es compara amb el temps que caldria i si es fes dividida per trams.

L’accés als habitatges, comerços i pàrquings quedarà totalment garantit i la càrrega i descàrrega estarà restringida als espais habilitats amb aquesta finalitat. A conseqüència d’això, hi haurà afectacions a les línies de bus que circulen actualment per la Rambla, i arribat el moment s’informarà adequadament dels itineraris i les propostes de transport alternatius.

Pic d'una màquina perforadora treballant sobre el terra de La Rambla de Barcelona. Al seu costat, el peu d'un fanal característic d'aquesta zona, mentre que de fons una gentada mira amb atenció l'inici de les obres.

L’Espai Rambla

Punt d’informació

L’Espai Rambla és l’espai informatiu per conèixer el projecte de transformació de La Rambla de Barcelona, un dels passejos més singulars i coneguts del món.

Adreça: Palau de La Virreina (La Rambla, 99).
Horari: de dilluns a divendres de 10:15 a 18:15h.
Mail: espairambla@bcn.cat

La cultura

El passeig de la cultura

La Rambla és l’espai on la cultura es troba en totes les seves formes: teatre, arts plàstiques, fotografia, cinema, música, gastronomia, etc. També hi tenen lloc esdeveniments impulsats per entitats, agents, institucions i comunitats vinculades a la Rambla, amb projectes culturals, socials i comunitaris de tota la ciutat. 

La cultura i la Rambla van de bracet, no es poden concebre l’una sense l’altra: des de grans equipaments culturals com el Gran Teatre del Liceu, el Centre Arts Santa Mònica, el Teatre Poliorama o l’Ateneu Barcelonès fins a esdeveniments de ciutat i país com Sant Jordi, les Festes del Roser o el Tast a la Rambla, així com les activitats culturals quotidianes dels seus barris veïns.

 Cavalcada de la Mercè 2023 a la Rambla amb els Gegants de Kieiv de fons

La promoció economica

El passeig de les oportunitats

En el marc del Pla de Desenvolupament Econòmic de Ciutat Vella es definiran les actuacions en l’àmbit de la promoció econòmica que donin resposta a les necessitats i noves realitats del projecte de transformació de la Rambla.

Llibreters a les seves parades atenent als compradors

La comunitat

El passeig de la gent

El projecte de la Rambla ha anat avançant a partir de la feina de la Comunitat Rambla, que treballa des de dues taules: la Taula d’Entitats Culturals i la Taula d’Institucions Culturals.

A través de la seva feina s’ha desplegat la línia cultural de la Rambla que ha fet possible dinamitzar culturalment les Àgores, des d’on s’han programat un total de cent activitats gràcies a la implicació d’una setantena d’agents socials i culturals que han volgut enriquir els seus projectes i obrir-los a l’espai públic. 

Vista de les parades i de la gent a La Rambla