Teatre
Canto Jo i la Muntanya Balla
Biblioteca de Catalunya

Canto Jo i la Muntanya Balla

Torna Canto jo i la muntanya balla, guanyadora de 3 Premis Max i 8 Premis Butaca.
Guillem Albà i Joan Arqué ens presenten la versió teatral de l’exitós llibre d’Irene Solà. Una dramatúrgia de Clàudia Cedó amb música de Judit Neddermann, que acompanya aquest text màgic en un espectacle on podem veure un híbrid de teatre de gest, text i música en directe al Teatre La Biblioteca.

Primer hi ha la tempesta i el llamp i la mort d’en Domènec, el pagès poeta. Després, la Dolceta, que no pot parar de riure mentre explica les històries de les quatre dones penjades per bruixes. La Sió, que ha de pujar tota sola la Mia i l’Hilari allà dalt a Matavaques. I les trompetes de la mort que, amb el seu barret negre i apetitós, anuncien la immutabilitat del cicle de la vida.

A Canto jo i la muntanya balla prenen la paraula dones i homes, fantasmes i dones d’aigua, núvols i bolets, gossos i cabirols que habiten entre Camprodon i Prats de Molló. Una zona fronterera d’alta muntanya que, més enllà de la llegenda, guarda la memòria de segles de lluita per la supervivència, de persecucions guiades per la ignorància i el fanatisme, de guerres fratricides, però que encarna també una bellesa a la qual no li calen gaires adjectius. Una terra fèrtil per deixar anar la imaginació i el pensament, les ganes de parlar i d’explicar històries. Un lloc, potser, per començar de nou; un lloc per a una certa redempció.

Espectacle en Català.

Durada: 2h 05min.