Constellations

2019

Artistes

Llac del DHUB, c. Ávila

Autor:
Joanie Lemercier

Concepte i creació: Joanie Lemercier

Música: Paul Jebanasam

Producció: Juliette Bibasse

Joanie Lemercier és un dels artistes europeus més interessants que estan expandint les possibilitats de la llum com a mitjà. Després d’explorar llenguatges com el videomapping, les instal·lacions en galeria i els espectacles de visuals, en aquesta nova peça fa servir un material poc habitual per presentar el seu treball elegant i meticulós: l’aigua. 

A Constellations, el llac del DHUB es converteix en una porta per explorar el cosmos. Els visuals en 3D ens permeten viatjar des del cor d’un forat negre a les profunditats de l’espai, i recórrer planetes i estrelles a la recerca dels límits de l’univers. Constellations és un viatge fascinant en què l’estètica vectorial i monocroma de Lemercier es dona la mà amb els paisatges sonors electrònics del productor Paul Jebanasam.

Joanie Lemercier és un artista francès que treballa sobre la projecció de la llum i la seva influència en la nostra percepció. Sempre ha tingut un gran interès en estructures físiques com les geometries, els patrons i les formes minimalistes. Des del 2006 ha treballat amb la projecció de llum. Va ser cofundador del segell audiovisual AntiVJ el 2008, amb Yannick Jacquet, Romain Tardy i Olivier Ratsi. El 2013 va fundar el seu estudi creatiu per desenvolupar instal·lacions, peces de galeria i experiments visuals.