La Formigonera del PobleNew: balada per a un estómac

2022

Artistes

Hashtags
#FormigoneraPobleNew

Divendres, 4 de febrer, l’obra circularà pels carrers de Pere IV, de Cristóbal de Moura, d’Espronceda, del Marroc, de Tànger, de Roc Boronat, de Pujades i de Joan d’Àustria.

Dissabte, 5, i diumenge, 6, la instal·lació s’exhibirà al solar del carrer de Pere IV, 115, cantonada amb el carrer de la Ciutat de Granada.

Autor:
Miralda - FoodCultura

La Formigonera del PobleNew: balada per a un estómac”, és la icona d’un barri en plena mutació. Representa el desplaçament; l’èxode i l’arribada; l’anar i venir, la metamorfosi d’un nou espai urbà. A través d’un element tan propi de la construcció —que en aquest barri ha esdevingut un assidu reconegut d’allò quotidià—, es convida a la reflexió, simbolitzant l’estómac del Poblenou en continua digestió; devorant, desconstruint i construint, metabolitzant el barri: el passat, el present, i el trasbals de la vida dels veïns.

La primera nit, divendres, 4 de febrer, una rua poètica de llum i color encapçalada per la formigonera, desfilarà pels carrers del Poblenou, acompanyada d’un seguici de tres Harley Davidson i les 7 formigonetes. Dissabte, 5, i diumenge, 6, la instal·lació lumínica i sonora s’exhibirà estàtica al solar del carrer de Pere IV, cantonada amb Ciutat de Granada, amb una exposició situada en una caseta d’obra.

Miralda - FoodCultura (stomakdigital.org)

Amb la col·laboració de la Fundació Sorigué

Antoni Miralda

Antoni Miralda (Barcelona, 1942) és un artista multidisciplinari que, des de la dècada del 1960, ha desenvolupat el seu treball entorn de l’objecte, el cerimonial, les intervencions a l'espai públic, el monument, el menjar i el concepte food cultura. Encara que la seva forma d'entendre i relacionar-se amb l'art desafia qualsevol classificació, el seu treball es caracteritza per un arrelament al context social i per una investigació particular del paper omnipresent dels aliments, i activa, a través de la seva obra, un ampli diàleg i intercanvi cultural.