Mar de Blaus

2023

Escoles

Hashtags
#mardeblaus
#escolamassana
#massana.dissenyinteriors

Jardí de Xavier Benguerel

Autor:
Escola Massana

La instal·lació que proposa l’Escola Massana per als jardins de Xavier Benguerel busca endinsar la persona visitant en un espai de desconnexió, de serenor. Es crea un estat d’ànim inspirat en la hipnòtica fascinació que provoca la contemplació dels reflexos sobre la superfície de l’aigua. Aquest efecte es reproduirà amb un conjunt de peces giratòries (cilindres de vidre plàstic il·luminats des de dins) que projecten sobre el terra tota una superfície de llum aquosa en moviment. És un joc de reflexos que ballaran gràcies a la interacció amb les persones visitants: elles mateixes generaran la textura relaxant de la mar.

Aquesta evocació també és un record de la relació de la mar amb el Poblenou, una presència tan important com canviant. En tot cas, l’Escola Massana reconnecta amb aquest element des de la metàfora de la naturalesa fugissera de l’estat líquid i els seus imprevisibles jocs amb la llum. Un vehicle de transformació, calma i connexió, com ara el que podrien crear les rodes d’oració budistes.

ALUMNES: Jennifer Andrés, Andrea Argibay, Júlia Bertomeu, Carla Compañó, Lídia Díaz, Esther Dobón, Alizée Doret, Nikole Juvencio, Lola Liñán, Jan Marimón, Tania Martín, Bernat Navarro, Mar Ollé, Marina Petrus, Delphine Pirivaki, Sofia Pshenichny, Andrea Velasco i Maria Yébenes

TUTORS/ES: Èlia Clemente, Romina Gris, Joaquin Pérez i Anna Tantull

PATROCINI: Mobles Pirineus i  Complas