Wood Wide Web

2023

OFF Llum

Hashtags
#woodww

Ciutat de Granada, 34-36 (BAU -  Edifici Granada)

Autor:
BAU Alumni

Quan transitem per un bosc no som conscients que sota els nostres peus s'hi amaga un dels misteris més brillants de la natura; un món ocult que no veiem, però la importància del qual és crucial per a la salut dels éssers vius i la seva supervivència.

Wood Wide Web és una instal·lació lumínica que simula la xarxa de connexions subterrànies que serveixen als arbres, fongs i bacteris per comunicar-se entre ells. La instal·lació transmet una representació visual de com aquests éssers vius connecten les seves arrels i, mitjançant senyals bioquímics i elèctrics, són capaços d'alimentar-se, cuidar-se i fins i tot alertar-se de possibles amenaces.

Potser els arbres, els fongs i els bacteris no posseeixen un cervell com el que tenim els humans, però no ho necessiten, ja que en conjunt formen un gran cervell en si mateix. Nosaltres hem construït una World Wide Web artificial per agilitzar la comunicació, però la natura fa anys que treballa amb la seva pròpia.

ALUMNES: Andrea Badia (nddr3), José Andrés Cubillas Gómez del Campo, Luis Díaz González, Carlos Dubón Grádiz (re.dubbed), Marina Gómez Corbí, Biel López, Miquel Martínez, José Plata, Gerard Valls Montaño.

En col·laboració amb ProtoPixel i LEDS C4.

Treball col·lectiu d'artistes digitals/multidisciplinars format per alumnes i estudiants de BAU Centre Universitari d'Arts i Disseny de Barcelona, en col·laboració amb ProtoPixel i LEDS C4.​