BioDivHub

2024

Artistes

Hashtags
#BioDivHub

Mercat dels Encants - Av. Meridiana, 65

Autor:
TAKK // Mireia Luzárraga + Alejandro Muiño

Horari especial:

Divendres 2 i dissabte 3: la instal·lació es podrà gaudir des de l’interior del Mercat dels Encants de 9.00 a 20.00 h, en l’horari d’obertura de mercat. De 20.00 a 23.30 h, tot i que el mercat romandrà tancat, la instal·lació serà visible des de l’exterior del recinte.

Diumenge 4: la instal·lació es podrà gaudir de 18.30 a 23.00 h a l’interior del Mercat dels Encants.

 

Sota la coberta de miralls del Mercat dels Encants, Mireia Luzárraga i Alejandro Muiño hi instal·len un escull artificial arbori. És un dispositiu que aprofita el gran volum d’aire disponible d’aquest edifici que és tot sostre per generar un artefacte capaç d’estimular la biodiversitat del seu entorn urbà: un objecte sorprenentment bell, fet amb casetes per a aus, dispositius de rec, elements vegetals suspesos, bombetes de creixement, ventiladors i llums ultraviolades; un ecosistema d’un inevitable caràcter escultòric —també per la seva relació amb el reflex emmirallat del mercat— que convida a la convivència entre flora i fauna per respondre a un espai pensat per a les relacions entre agents “naturals” i “culturals”; un refugi penjat de la coberta amb una estructura lleugera de cables i tubs, dotat d’elements altament tecnificats, com ara llums de creixement, malles d’ombreig o ventiladors, amb l’única finalitat de produir amb més eficàcia. 

Mireia Luzárraga i Alejandro Muiño són fundadors de TAKK un estudi d’arquitectura i disseny amb seu a Barcelona. Els seus projectes investiguen com l’arquitectura pot catalitzar el desenvolupament d’unes vides més democràtiques a través de la incorporació del pensament feminista, l’ecologia i la política en les pràctiques espacials. Tots dos són actualment professors de la GSAPP de la Universitat de Colúmbia de Nova York, i també de la Universitat de Tòquio, així com de l’IAAC (Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya) i La Salle. Anteriorment han participat com a professors i conferenciants en institucions com la Universitat d’Alacant, l’ETSAM, l’IED (Istituto Europeu di Design), ELISAVA, l’RMIT, la Floating University Berlin o l’ILEK de Stuttgart.