Digital Landscapes

2024

OFF Llum

Hashtags
#digital_landscapes

Sala Razzmatazz (façana) - C. Almogàvers, 122

Autor:
Darklight Studio + Inzist

Digital Landscapes és un projecte ideat per Darklight Studio, en col·laboració amb Inzist, que utilitza múltiples làsers per fer un mapatge de les siluetes dels edificis en tot un paisatge. La llum serveix com a element crucial que manipula i redefineix la percepció que els espectadors tenen del seu entorn. Uns raigs de llum es projecten sobre els edificis i creen una xarxa de línies lluminoses que transformen l’arquitectura dels edificis en quelcom nou; aquesta interacció dinàmica entre la llum i la foscor, la realitat i la il·lusió, provoca una sensació d’astorament i curiositat que porta els visitants a qüestionar la seva comprensió del paisatge urbà i afegeix capes de profunditat i significat a l’espectacle visual. Aquest enfocament innovador utilitza la tecnologia del mapatge làser per jugar amb noves perspectives i ens convida a considerar l’impacte de la llum en la nostra percepció i experiència de l’entorn.

Darklight és un col·lectiu que reuneix artistes audiovisuals per a projectes i festivals de mapatge. El seu objectiu és fer projectes audiovisuals diferenciats, sempre buscant la innovació estètica i la qualitat tècnica. Cada nou projecte és un desafiament per al col·lectiu, uns reptes que han recollit diversos premis i reconeixements. S’han especialitzat en mapatge, fulldome i continguts audiovisuals per a festivals i exposicions, a més d’altres projectes per a empreses privades.

Inzist és un artista multidisciplinari que experimenta en el camp del disseny de so i en la música electrònica. En les seves produccions barreja les potencialitats dels descobriments tecnològics moderns i l’ús de sintetitzadors i caixes de ritmes analògics. Això, juntament amb la seva formació acadèmica en gràfica i animació 2D i 3D, el converteix en un artista dinàmic, capaç d’adaptar-se a tipus de projectes diferents i de trobar el seu espai en un ambient de treball format per personalitats diverses amb habilitats diverses.